Рецепт Сациві з горіхами фото

Сациві з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачний грузинський соус з горіхами прекрасно підійде для м'яса, птиці. Та й просто на грінки намазати - теж смачно!

Опис приготування:

Універсальний грузинський соус сациві використовується в безлічі блюд. З ним готують і курку, і індичку, і м'ясо і навіть рибу. Рецепт приготування сациві з горіхами досить простий. Звичайно, різновидів цього соусу дуже багато. У кожної грузинської господині свій рецепт. Раджу вам в перший раз приготувати соус, в точності дотримуючись пропорцій і інструкцій рецепта. А вже потім вносити корективи, відповідно до свого смаку. Отже, розповідаю, як приготувати сациві з горіхами.

1. Почистити цибулю і дрібно покришити. Обсмажити на вершковому маслі.

2. Посипати обсмажену цибулю борошном і спасерувати ще хвилинку-другу.

3. Додавати потроху бульйон і добре розмішувати, щоб не залишалися грудочки і проварити хвилини 3-4 до загустіння.

4. Горіхи добре підсушити, можна навіть злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою міксера.

5. Додати до горіхів насіння коріандру, сіль, перець і часник. Все це добре подрібнити.

6. Викласти всю цю масу в ємність з цибульний-борошняним соусом, розмішати і, помішуючи, тушкувати на маленькому вогні хвилин 15-20.

7. Потім додаємо оцет, гвоздику, корицю, хміль-сунелі та шафран. Шафран краще розвести в невеликій кількості води, а потім додати в загальну масу. Тушкуємо соус ще хвилин 5. От і все, соус готовий.

  • Горіхи волоські - 2 склянки
  • Бульйон курячий - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Перець червоний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Koriandr Сухий - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оцет винний - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Шафран мелений - 1/4 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1/4 чайних ложки
  • Гвоздика - 1-2 штук
Універсальний грузинський соус сациві використовується в безлічі блюд. З ним готують і курку, і індичку, і м'ясо і навіть рибу. Рецепт приготування сациві з горіхами досить простий. Звичайно, різновидів цього соусу дуже багато. У кожної грузинської господині свій рецепт. Раджу вам в перший раз приготувати соус, в точності дотримуючись пропорцій і інструкцій рецепта. А вже потім вносити корективи, відповідно до свого смаку. Отже, розповідаю, як приготувати сациві з горіхами.

1. Почистити цибулю і дрібно покришити. Обсмажити на вершковому маслі.

2. Посипати обсмажену цибулю борошном і спасерувати ще хвилинку-другу.

3. Додавати потроху бульйон і добре розмішувати, щоб не залишалися грудочки і проварити хвилини 3-4 до загустіння.

4. Горіхи добре підсушити, можна навіть злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою міксера.

5. Додати до горіхів насіння коріандру, сіль, перець і часник. Все це добре подрібнити.

6. Викласти всю цю масу в ємність з цибульний-борошняним соусом, розмішати і, помішуючи, тушкувати на маленькому вогні хвилин 15-20.

7. Потім додаємо оцет, гвоздику, корицю, хміль-сунелі та шафран. Шафран краще розвести в невеликій кількості води, а потім додати в загальну масу. Тушкуємо соус ще хвилин 5. От і все, соус готовий.

Схожі рецепти