Сациві з індички
(покроковий рецепт з фото)
Любителям кавказької кухні - рецепт сациві з індички. Цей святковий грузинське блюдо дуже легко можна приготувати вдома.
Назва цієї страви дав всім відомий горіховий соус сациві. Пропоную вам рецепт приготування сациві з індичкою, смачного і соковитого святкового грузинського блюда. Складнощів у приготуванні практично ніяких, але повозитися доведеться. Але - блюдо цього варто! В результаті всіх праць у вас на столі буде ніжне і соковите м'ясо з смачним соусом. Сподіваюся, що рецепт сациві з індички з фото допоможе вам і святковий обід вдасться на славу. Удачі і приємного аппетіта1
- Індичка - 2, 5-3 кілограма
- Грецькі горіхи - 800 грам
- Аджика - 30 грам
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 4 чайних ложки (половина для соусу, половина для індички)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
Індичку добре промити, зачистити і покласти в каструлю . Залити водою і варити до готовності приблизно 1, 5 годину.
Готовуюіндичку охолоджуємо, натираємо сіллю і всередині і зовні. Верх ще змащуємо рослинним маслом і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку запікатися хвилин на 15-20 до утворення красивою рум'яної скоринки.
Наливаємо в блендер півтора літра бульйону з індички і додаємо очищені і пропущені два рази через м'ясорубку волоські горіхи.
Додаємо сіль, хміль-сунелі, подрібнений часник і аджику.
Перебиваємо все це в блендері до отримання однорідної маси.
Виливаємо отриману масу в каструльку і прогріваємо на середньому вогні хвилин 8-10.
Запечену індичку охолоджуємо, видаляємо кісточки і обробляв, на шматочки.
Укладаємо шматочки індички в глибокий посуд і заливаємо соусом, даємо покипіти хвилин 5. Ми залишаємо просочуватися на декілька годин, найкраще на ніч.
Подають сациві з індички в глибокій тарілці. Викладають м'ясо і заливають соусом. Зверху прикрашають горіховим маслом або зеленню.