Рецепт Сациві з індички фото

Сациві з індички
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Індичка, Птах, Горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід, Святковий обід
Соуси

Любителям кавказької кухні - рецепт сациві з індички. Цей святковий грузинське блюдо дуже легко можна приготувати вдома.

Назва цієї страви дав всім відомий горіховий соус сациві. Пропоную вам рецепт приготування сациві з індичкою, смачного і соковитого святкового грузинського блюда. Складнощів у приготуванні практично ніяких, але повозитися доведеться. Але - блюдо цього варто! В результаті всіх праць у вас на столі буде ніжне і соковите м'ясо з смачним соусом. Сподіваюся, що рецепт сациві з індички з фото допоможе вам і святковий обід вдасться на славу. Удачі і приємного аппетіта1

  • Індичка - 2, 5-3 кілограма
  • Грецькі горіхи - 800 грам
  • Аджика - 30 грам
  • Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 4 чайних ложки (половина для соусу, половина для індички)
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-2 зубчиків
сациві з індички - фото крок 1
Індичку добре промити, зачистити і покласти в каструлю . Залити водою і варити до готовності приблизно 1, 5 годину.
сациві з індички - фото крок 2
Готовуюіндичку охолоджуємо, натираємо сіллю і всередині і зовні. Верх ще змащуємо рослинним маслом і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку запікатися хвилин на 15-20 до утворення красивою рум'яної скоринки.
сациві з індички - фото крок 3
Наливаємо в блендер півтора літра бульйону з індички і додаємо очищені і пропущені два рази через м'ясорубку волоські горіхи.
сациві з індички - фото крок 4
Додаємо сіль, хміль-сунелі, подрібнений часник і аджику.
сациві з індички - фото крок 5
Перебиваємо все це в блендері до отримання однорідної маси.
сациві з індички - фото крок 6
Виливаємо отриману масу в каструльку і прогріваємо на середньому вогні хвилин 8-10.
сациві з індички - фото крок 7
Запечену індичку охолоджуємо, видаляємо кісточки і обробляв, на шматочки.
сациві з індички - фото крок 8
Укладаємо шматочки індички в глибокий посуд і заливаємо соусом, даємо покипіти хвилин 5. Ми залишаємо просочуватися на декілька годин, найкраще на ніч.
сациві з індички - фото крок 9
Подають сациві з індички в глибокій тарілці. Викладають м'ясо і заливають соусом. Зверху прикрашають горіховим маслом або зеленню.

Схожі рецепти