Сациві з курки по-грузинськи (просте)
(покроковий рецепт з фото)
Грузинську кухню важко уявити без великої кількості зелені, волоських горіхів і численних прянощів. Спробуйте зробити національне блюдо за рецептом, як приготувати сациві з курки по-грузинськи.
Курка подається під великою кількістю соусу, в який можна вмочати шматочки хліба. Перед подачею на стіл курка повинна провести в соусі мінімум 1 час, а краще - 3-5. Замість курки можна використовувати індичку. Блюдо насичене ароматами, воно дуже смачне і ситне.
- Курка - 1, 3 кілограма
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 3 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 4-6 склянок
- Грецькі горіхи - 3, 5 склянки
- Часник - 10 зубчиків
- Braai - За смаком
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Koriandr - 1, 5 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Естрада - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Жовток - 3 штуки
- Винний оцет - 1/4 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - 2 штуки (гілочки)
1
У каструлю покладіть курку (куряче м'ясо), залийте водою і відправте на вогонь, додайте петрушку, лавровий лист, сіль і варіть після закипання близько 1 годину, приберіть піну.
2
Готове куряче м'ясо відокремте від кісток і зніміть шкірку, надішліть на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Приберіть м'ясо в сторону.
3
У чашу блендера викладіть горіхи, часник, всі спеції і сіль, перебейте і влийте 1 стакан курячого бульйону (повинна вийти паста).
4
Очистіть і наріжте кубиками цибулю, розігрійте сковороду з вершковим маслом, потім викладіть цибулю і обсмажуйте до м'якості.
5
У сковороду до цибулі додайте борошно, перемішайте і обсмажуйте ще 1-3 хвилини, потім влийте 2-3 склянки бульйону. Доведіть суміш до кипіння і варіть 10 хвилин.
6
Перекладіть горіхову пасту в сковороду до цибулі, готуйте на слабкому вогні після закипання 2-3 хвилини.
7
Перекладіть вміст сковороди в чашу блендера і ще раз збийте, перелийте більшу частину соусу назад в сковороду, а до решти додайте жовтки, перемішайте і долийте в сковороду.
8
Влийте оцет і прогрійте соус пару хвилин, додайте за смаком сіль.
9
Розділіть курку на невеликі шматочки, перекладіть її в глиняний горщик і залийте соусом, залиште на 1-3 годину.
10
Перед подачею можете розігріти курку, прикрасьте кінзою і рубаними горіхами. Смачного!