Рецепт Сациві з курки по-грузинськи (просте) фото

Сациві з курки по-грузинськи (просте)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка , Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Грузинську кухню важко уявити без великої кількості зелені, волоських горіхів і численних прянощів. Спробуйте зробити національне блюдо за рецептом, як приготувати сациві з курки по-грузинськи.

Опис приготування:

Курка подається під великою кількістю соусу, в який можна вмочати шматочки хліба. Перед подачею на стіл курка повинна провести в соусі мінімум 1 час, а краще - 3-5. Замість курки можна використовувати індичку. Блюдо насичене ароматами, воно дуже смачне і ситне.

  • Курка - 1, 3 кілограма
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 4-6 склянок
  • Грецькі горіхи - 3, 5 склянки
  • Часник - 10 зубчиків
  • Braai - За смаком
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 1, 5 чайних ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Естрада - 0, 5 чайних ложки
  • Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
  • Жовток - 3 штуки
  • Винний оцет - 1/4 склянки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Петрушка - 2 штуки (гілочки)
1
У каструлю покладіть курку (куряче м'ясо), залийте водою і відправте на вогонь, додайте петрушку, лавровий лист, сіль і варіть після закипання близько 1 годину, приберіть піну.
2
Готове куряче м'ясо відокремте від кісток і зніміть шкірку, надішліть на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Приберіть м'ясо в сторону.
3
У чашу блендера викладіть горіхи, часник, всі спеції і сіль, перебейте і влийте 1 стакан курячого бульйону (повинна вийти паста).
4
Очистіть і наріжте кубиками цибулю, розігрійте сковороду з вершковим маслом, потім викладіть цибулю і обсмажуйте до м'якості.
5
У сковороду до цибулі додайте борошно, перемішайте і обсмажуйте ще 1-3 хвилини, потім влийте 2-3 склянки бульйону. Доведіть суміш до кипіння і варіть 10 хвилин.
6
Перекладіть горіхову пасту в сковороду до цибулі, готуйте на слабкому вогні після закипання 2-3 хвилини.
7
Перекладіть вміст сковороди в чашу блендера і ще раз збийте, перелийте більшу частину соусу назад в сковороду, а до решти додайте жовтки, перемішайте і долийте в сковороду.
8
Влийте оцет і прогрійте соус пару хвилин, додайте за смаком сіль.
9
Розділіть курку на невеликі шматочки, перекладіть її в глиняний горщик і залийте соусом, залиште на 1-3 годину.
10
Перед подачею можете розігріти курку, прикрасьте кінзою і рубаними горіхами. Смачного!

Схожі рецепти