Сациві з куркою по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Сациві - це соус кавказької кухні на основі волоських горіхів. І все страви, які готують під ним, називають так само. Цей рецепт дуже популярний в Грузії завдяки своєму вираженого вершковому смаку.
Ця страва подається в холодному вигляді з лавашем. Виходить ситна закуска до основного меню. Вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати сациві з куркою по-грузинськи. Ви також можете знайти варіанти з рибою, індичкою, м'ясом або овочами. Зверніть увагу на цікаву технологію роботи з куркою: спочатку вона вариться, а потім запікається.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Волоський горіх - 750 грам (очищений)
- Ріпчаста цибуля - 400-500 грам
- Гвоздика - 2 штуки(butonchik)
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка (білий)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Червоний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Курку промийте та відваріть в підсоленій воді до готовності. Не забувайте знімати піну. Готовий бульйон процідити. Потім перекладіть курку на деко з маслом і запікайте 20-30 хвилин при 180 градусах. Потім розділіть тушку на частини.
Займіться соусом. На розігрітій олії в сковороді згасити подрібнену цибулю, постійно його помішуючи.
Горіхи подрібнити в комбайні до стану крихти.
У горіхи додайте корицю, хміль-сунелі, сіль, шафран, перець, подрібнений часник і стовчених гвоздику. Перемішайте. Додайте цибулю з сковороди і ще раз перемішайте.
Влийте в горіхову масу бульйон порціями, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Поставте соус на вогонь, доведіть його до кипіння. Постійно заважайте. Потім влийте оцет вже без вогню, а також сіль і перець.
Курку залийте соусом, прибравши в холодильник.
Подавайте блюдо через 1-2 хвилини після охолодження. Смачного!