Сациві з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Сациві з куркою - знамените блюдо з яскравим смаком і незвичайним горіховим соусом. Таке блюдо відмінно підходить як для святкового столу, так і для сімейної вечері. Так давайте вчитися готувати сациві!
Сациві з куркою - знаменита грузинська страва. І я вважаю, що кожен повинен хоча б раз приготувати його у себе на кухні. Тому сьогодні я розповім вам, як приготувати сациві з куркою. Рецепт нескладний, і багато інгредієнти можна замінити на більш популярні. Сациві з куркою можна подавати як холодну закуску на святковий стіл або ж приготувати для своїх домочадців в якості вечері. Ніхто не зможе встояти перед ароматними, соковитими шматочками курки в незвичайному горіховому соусі.
- Курка - 2 кілограма
- Грецькі горіхи - 500 грам
- Аджика - 2-3 чайних ложок
- Часник - 7 зубчиків
- Курячий бульйон - 4 склянки (або вода)
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Курку необхідно добре помити, а потім розділити на частини. Викладаємо шматки курки в змащену олією форму для запікання і накриваємо фольгою.
Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і знову відправляємо курку в духовку на 15 хвилин.
У блендері перемелює горіхи.
Потім відправляємо в блендер часник і 1 ч.Л аджики.
У невеликому посуді змішуємо горіхову крихту і часниково-аджіковую масу.
Курячий бульйон або воду доведіть до кипіння.
Далі додаємо по одній склянці бульйону в горіхову суміш, акуратно і постійно перемішуючи. 14 склянки бульйону залишимо для приправ.
У невеликому посуді змішуємо всі приправи - ucho-сунелі, шафран, що залишилася аджику, мелений коріандр і додаємо 14 ст. Бульйону. Добре перемішуємо до однорідної маси.
Потім необхідно змішати два соуси - горіховий і соус з приправ.
А тепер останній етап приготування сациві з куркою: готову курку заливаємо готовим соусом і даємо настоятися мінімум 4-5 годин.
А можна сациві відправити і в холодильник на всю ніч, і протягом декількох годин 2 перед подачею дістати, нехай нагріється до кімнатної температури.