Галантин з курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Галантин з курки з грибами - відмінне блюдо і для святкового столу, і вранці на бутерброд замість ковбаси. Рецепт не банальний, доведеться задурити, але результат того вартий. Обов'язково спробуйте!
Галантин з курки - це, по суті, фарширована шкурка птиці різноманітними начинками. Курку роздягають, знімають шкуру, м'ясо пташки перемелюють, додають все, що душа забажає, аби воно на смак поєднувалося з куркою. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати галантин з курки з грибами, виходить дуже смачно і соковито. Обсмажені гриби, курка і фарш відмінно поєднуються між собою, а спеції надають прекрасний аромат і цікавий смак. Якщо ви ще жодного разу не готували курку таким способом, спробуйте цей рецепт!
- Курка тушка - 1 штука
- Фарш - 500 грам
- Гриби печериці - 250 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пряні трави - 1 Чайна ложка
- Сірчаний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Хліб - 2 скибочки
Курячу тушку помийте і обсушіть паперовими рушниками.
Акуратно, щоб ніде не пошкодити, зніміть шкірку з курки, зробивши надрізи на ніжках. Крильця залишимо цілими, з них шкіру зняти дуже важко.
Зріжте м'ясо з кісток і поріжте на шматочки.
Зробіть фарш з курячого м'яса і змішайте його з яловичим або свинячим. Головне, щоб він був жирненьким, для соковитості нашого галантіна. Додати сіль, додайте спеції і трави.
Гриби дрібно наріжте, обсмажте до золотистого кольору і додайте у фарш разом хлібом.
Акуратно нафаршіруйте шкурку приготованим фаршем і зшийте нитками або ж з'єднайте краї і закріпіть зубочистками.
Змастіть курку маслом або сметаною, загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50-55 хвилин.
Коли пройде належний час, дістаньте галантин, розгорніть фольгу і відправте в духовку на 10 хвилин, щоб вийшла рум'яна кірочка.
Якщо готували страву до свята, викладіть на велике блюдо і прикрасьте.