Рецепт Галантин з курки з грибами фото

Галантин з курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Галантин з курки з грибами - відмінне блюдо і для святкового столу, і вранці на бутерброд замість ковбаси. Рецепт не банальний, доведеться задурити, але результат того вартий. Обов'язково спробуйте!

Галантин з курки - це, по суті, фарширована шкурка птиці різноманітними начинками. Курку роздягають, знімають шкуру, м'ясо пташки перемелюють, додають все, що душа забажає, аби воно на смак поєднувалося з куркою. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати галантин з курки з грибами, виходить дуже смачно і соковито. Обсмажені гриби, курка і фарш відмінно поєднуються між собою, а спеції надають прекрасний аромат і цікавий смак. Якщо ви ще жодного разу не готували курку таким способом, спробуйте цей рецепт!

  • Курка тушка - 1 штука
  • Фарш - 500 грам
  • Гриби печериці - 250 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Пряні трави - 1 Чайна ложка
  • Сірчаний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Хліб - 2 скибочки
галантин з курки з грибами - фото крок 1
Курячу тушку помийте і обсушіть паперовими рушниками.
галантин з курки з грибами - фото крок 2
Акуратно, щоб ніде не пошкодити, зніміть шкірку з курки, зробивши надрізи на ніжках. Крильця залишимо цілими, з них шкіру зняти дуже важко.
галантин з курки з грибами - фото крок 3
Зріжте м'ясо з кісток і поріжте на шматочки.
галантин з курки з грибами - фото крок 4
Зробіть фарш з курячого м'яса і змішайте його з яловичим або свинячим. Головне, щоб він був жирненьким, для соковитості нашого галантіна. Додати сіль, додайте спеції і трави.
галантин з курки з грибами - фото крок 5
Гриби дрібно наріжте, обсмажте до золотистого кольору і додайте у фарш разом хлібом.
галантин з курки з грибами - фото крок 6
Акуратно нафаршіруйте шкурку приготованим фаршем і зшийте нитками або ж з'єднайте краї і закріпіть зубочистками.
галантин з курки з грибами - фото крок 7
Змастіть курку маслом або сметаною, загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50-55 хвилин.
галантин з курки з грибами - фото крок 8
Коли пройде належний час, дістаньте галантин, розгорніть фольгу і відправте в духовку на 10 хвилин, щоб вийшла рум'яна кірочка.
галантин з курки з грибами - фото крок 9
Якщо готували страву до свята, викладіть на велике блюдо і прикрасьте.

Схожі рецепти