Фарширована грудка курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це відмінний рецепт для тих, хто любить радувати домашніх смачними і цікавими стравами. М'ясо тут виходить неймовірно м'яке, а начинка з грибів дозволяємо грудкам не втратити свою соковитість.
Філе в курці - це найулюбленіша моя частина, її я їм постійно і найчастіше роблю фаршировану грудку курки з грибами в домашніх умовах. Насправді це м'ясо хоч і смачне, але його можна дуже легко пересушити, тому-то я і вважаю за краще грудку фарширувати, правда, іноді я використовую і іншу начинку, але грибна у мене найулюбленіша. А ще в цьому простому рецепті фаршированої грудки курки з грибами я приготую маринад з оцтом, щоб додати страві особливий яскравий смак і неповторний аромат.
- Грудка куряча - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оцет - 4-5 Ст. Ложок
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки (для смаження)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Порошок кмину - 1 Чайна ложка
- Трави сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Ставимо сковороду на вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло. Викладаємо в масло нарізаний дрібно цибулю і часник, смажимо все до золотистого кольору. Далі додаємо до цибулі і часнику нарізані на невеликі шматочки гриби, продовжуємо все смажити, поки з грибів не випарується майже вся рідина, готову начинку слід посолити і поперчити за смаком.
Курячі грудки промиваємо і прибираємо з неї жирів, а щоб грудка стала приблизно однаковою по ширині з усіх стогін, зріжте надлишки м'яса.
Тепер гострим вузьким ножем робимо в грудях глибокий надріз (кишеню).
До цього часу начинка повинна була охолонути, тому ми акуратно за допомогою ложки викладаємо її всередину м'яса.
Для маринаду ми змішуємо оцет, оливкова олія, паприка, сушені трави, кмин і сіль за смаком. У цю суміш викладаємо грудки і залишаємо їх маринуватися в холодильнику мінімум на годину.
Коли грудки замаринується, викладаємо їх на деко або в форму і на 20-25 хвилин ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Як тільки м'ясо покриється рум'яною скоринкою, викладаємо його на тарілку і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Приємного всім апетиту!