Рецепт Фарширована грудка курки з грибами фото

Фарширована грудка курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби , Печериці , Куряча грудка
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це відмінний рецепт для тих, хто любить радувати домашніх смачними і цікавими стравами. М'ясо тут виходить неймовірно м'яке, а начинка з грибів дозволяємо грудкам не втратити свою соковитість.

Опис приготування:

Філе в курці - це найулюбленіша моя частина, її я їм постійно і найчастіше роблю фаршировану грудку курки з грибами в домашніх умовах. Насправді це м'ясо хоч і смачне, але його можна дуже легко пересушити, тому-то я і вважаю за краще грудку фарширувати, правда, іноді я використовую і іншу начинку, але грибна у мене найулюбленіша. А ще в цьому простому рецепті фаршированої грудки курки з грибами я приготую маринад з оцтом, щоб додати страві особливий яскравий смак і неповторний аромат.

  • Грудка куряча - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оцет - 4-5 Ст. Ложок
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки (для смаження)
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Порошок кмину - 1 Чайна ложка
  • Трави сушений - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 1
Ставимо сковороду на вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло. Викладаємо в масло нарізаний дрібно цибулю і часник, смажимо все до золотистого кольору. Далі додаємо до цибулі і часнику нарізані на невеликі шматочки гриби, продовжуємо все смажити, поки з грибів не випарується майже вся рідина, готову начинку слід посолити і поперчити за смаком.
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 2
Курячі грудки промиваємо і прибираємо з неї жирів, а щоб грудка стала приблизно однаковою по ширині з усіх стогін, зріжте надлишки м'яса.
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 3
Тепер гострим вузьким ножем робимо в грудях глибокий надріз (кишеню).
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 4
До цього часу начинка повинна була охолонути, тому ми акуратно за допомогою ложки викладаємо її всередину м'яса.
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 5
Для маринаду ми змішуємо оцет, оливкова олія, паприка, сушені трави, кмин і сіль за смаком. У цю суміш викладаємо грудки і залишаємо їх маринуватися в холодильнику мінімум на годину.
фарширована грудка курки з грибами - фото крок 6
Коли грудки замаринується, викладаємо їх на деко або в форму і на 20-25 хвилин ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Як тільки м'ясо покриється рум'яною скоринкою, викладаємо його на тарілку і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти