Фарширована грудка індички овочами
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл рекомендую приготувати грудку індички, фаршировану овочами і твердим сиром. Грудка виходить смачною, соковитою, з ароматною начинкою, і красиво виглядає в розрізі.
Страви з корисного м'яса індички досить популярні для меню святкового столу. Грудку індички можна приготувати різними способами. Я пропоную рецепт, як приготувати фаршировану грудку індички овочами. Легке і корисне м'ясо індички доповніть соковитою начинкою з овочів, сиру твердих сортів і яйця.
- Грудка індички - 800 грам
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Кабачок - 150 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Ucho-сунелі - 1/2 чайних ложки
Підготуйте продукти. Грудки індички промийте, обсушити. Овочі вимийте, очистіть.
Кабачок, морква, болгарський перець, цибуля і половину сиру наріжте дрібними кубиками однакового розміру. З'єднайте їх в мисці, додайте злегка збите яйце, перемішайте. Додайте сіль, перець і приправу, перемішайте.
Усередині в грудях за допомогою довгого гострого ножа зробіть кишеньку. Наповніть його сирно-овочевою начинкою. Грудку посоліть і поперчіть за смаком.
Закріпіть краю грудок зубочистками. Помістіть їх в форму для запікання. Налийте туди не багато води. Поставте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Під час запікання грудок поливайте їх виділився соком. Готові грудки посипте тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин.
Остудіть, наріжте скибочками. Смачного!