Рецепт Фрікасе з курячої грудки фото

Фрікасе з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фрікасе

Зробити смачний і незвичайний вечерю у французькому стилі для своїх рідних досить просто. Пропоную вам приготувати ніжне біле м'ясо в ароматному соусі з овочами, від такого хтось не відязикаться.

Французька кухня одна з моїх найулюбленіших, тому що в ній ідеально поєднуються всі інгредієнти, а смак у страв дуже вишуканий і витончений. І хоча є в ній досить багато складних рецептоd, виконати які під силу тільки професійним кухарям, але зустрічаються серед них і досить прості, як цей рецепт приготування фрикасе з курячої грудки. Неймовірно смачна страва, яке зможе приготувати кожен, воно відмінно підходить для повсякденного меню і зробить звичайна вечеря цікавіше і смачніше. Для цього рецепта, до речі, підійде будь-який біле м'ясо (кролик, індичка і так далі), але я пропоную вам найдоступніший і економічний варіант. Так що сміливо приступайте до справи, адже приготувати фрикасе з курячої грудки в домашніх умовах простіше простого, але скільки радості і захоплення подарує таке смачне блюдо вам і вашим домашнім.

  • Грудка куряча - 500 грам
  • Гриби - 100 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Лук червоний - 1 штука
  • Бульйон курячий - 250 мілілітрів
  • Вершки - 125 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 125 мілілітрів
  • Сир - 80 грам
  • Коньяк - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Зелень свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фрікасе з курячої грудки - фото крок 1
Отже, чистимо цибулю та нарізаємо його на невеликі кубики.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 2
Гриби (підійдуть будь-які) відварюємо до повної готовності, а коли вони трохи охолонуть, нарізаємо їх на невеликі шматочки.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 3
Далі нам необхідно бланшувати помідори, очистити їх від шкірки і так само нарізати дрібно.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 4
Грудку відварюємо до повної готовності (20-25 хвилин) і нарізаємо на шматочки.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 5
Далі ми викладаємо м'ясо, цибуля, помідори і гриби в форму для запікання.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 6
Вливаємо курячий бульйон і вино, солимо і перчимо. Накриваємо форму кришкою і тушкуємо фрикасе приблизно 25 хвилин в духовці.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 7
Поки фрикасе гаситься, ми займемося приготуванням соусу. У миску наливаємо вершки, додаємо гірчицю, тертий сир і коньяк. Додаємо пару ложок підливи від курки, перемішуємо все і варимо соус 5 хвилин на повільному вогні.
фрікасе з курячої грудки - фото крок 8
Готову курку викладаємо на тарілку разом з овочами, поливаємо приготованим соусом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти