Форель, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хто хоч раз їв форель, точно знає, наскільки це ніжна і соковита риба. Я покажу, як приготувати форель, запечену в духовці. Сюди не потрібна гора спецій, лише соковитий лимончик, зелень і маслечко.
Я дуже люблю цей рецепт саме за те, що тут практично не використовуються спеції і приправи з яскравим смаком і ароматом. Тільки соковитий лимончик, петрушка і кріп створюють таку гармонію смаку і запаху, що встояти просто неможливо. Дуже смачно подавати форель з відвареною картоплею або пюре.
- Форель - 1 штука (середнього розміру)
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Лимон - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1
Розігрійте духовку до 200 градусів. Рибку вимийте і висушіть паперовими серветками. З кожного боку рибки зробіть по 8 неглибоких поперечних надрізів гострим ножем.
2
Натріть форель маслом всередині і зовні і приправити сіллю і перцем. Наповніть рибну тушку нарізаною петрушкою, кропом і скибочками лимона. Перекладіть рибу на деко. Розподіліть по ній трохи цедри лимона. Також на форель покладіть кілька шматочків вершкового масла. Це допоможе прекрасної золотистої скоринки сформуватися на рибі при запіканні. Ви також можете помістити скибочки лимона на деко.
3
Запікати рибку будемо в духовці в режимі «Гриль», це допоможе їй швидше прожаритися і придбати дуже апетитну кірочку. Запікаємо рибку по 6 хвилин з кожного боку.
4
Перед подачею вичавіть сік запечених або свіжих лимонів на рибку. У вас вийде чудовий вечеря. Смачного!