Форель в духовці, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати форель в духовці, запечену у фользі. Рибка дуже проста в приготуванні, і набір продуктів зовсім невеликий. Але результат вам обов'язково сподобається.
На свій розсуд ви можете зробити зі сметани своєрідний соус. Наприклад, можна змішати її з такими травами як розмарин, базилік або ж зі свіжим або сушеним кропом.
Форель - досить соковита і ніжна риба і при запіканні цілком можна обійтися без вершкового масла. Але в цьому випадку варто хоча б трохи змастити тушку зсередини будь-яким рослинним маслом, краще оливковою.
- Форель - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Маслини - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Лимон добре вимийте і наріжте акуратними кільцями, не очищаючи шкірку. Ріпчасту цибулину очистіть і наріжте кільцями або півкільцями. Товщина гуртків лимона і цибулі - близько 0, 5 см.
Тепер підготуйте тушку форелі. Випатрайте її, відріжте плавники і добре вимийте. Потім просушіть її. Змастіть сметаною з зовнішньої сторони, а всередину покладіть шматочки масла і кружечки лимона. Посоліть і поперчіть за смаком.
Тепер "закрийте" тушку і на верхню частину викладіть кільця цибулі, попередньо розділивши їх. Загорніть рибу у фольгу щільно. Увімкніть духовку на температуру 180 градусів.
Якщо тушка важить близько кілограма або більше, то запікати її потрібно близько години. Потім потрібно відкрити фольгу і дати рибі підрум'янитися в духовці ще хвилин 10-15. Перед подачею прикрасьте форель лимоном і маслинами.