Форель в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
На вечерю або святковий обід пропоную вам приготувати форель в горщиках. Процес приготування надзвичайно простий, а смак просто чарівний.
Форель в горщиках, приготована за цим рецептом, стане відмінним варіантом легкого обіду або вечері. Приготована без масла і зайвого жиру, вона зберігає всі свої соки і аромати. Чесно кажучи, з тих пір як я відкрила для себе цей рецепт форелі в горщиках, іншим способом цю рибу я не готую. Рекомендую!
- Форель - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Маслини - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування форелі в горщиках простий до неподобства. 1 середню рибку почистити, випатрати і добре промити.
2. Відокремити філе від кісток і нарізати невеликими шматочками. Викласти на дно горщика і трохи посолити. Можна додати улюблені спеції або сухі трави.
3. Помідор вимити і просушити. Гострим ножем нарізати кружечками середньої товщини. Злегка посолити при бажанні і викласти на форель.
4. Часник очистити. Нарізати тонкими пластинками або натерти на тертці. Викласти в горщик зверху помідори.
5. Маслини нарізати невеликими шматочками і викласти на часник. Сир натерти на крупній тертці і засипати зверху. При бажанні можна додати трохи майонезу або сметани. Надіслати в добре розігріту духовку. Через 30-40 хвилин форель в горщиках в домашніх умовах буде готова. Подавати її краще прямо в горщиках, прикрасивши зеленню.