Форель «Ерланген»
(покроковий рецепт з фото)
Любите готувати що-небудь новеньке? Хочу вам запропонувати цікавий, пікантний і вишуканий варіант, як приготувати форель "ерланген" на оригінальній сирної подушці. Подобається ідея? запам'ятовуйте.
Використовувані в цьому рецепті інгредієнти в такому поєднанні напевно вас здивують. Маслини з оливками, пікантний Пармезан і Дор блю з соковитою і ніжною червоної рибкою - це по-справжньому святкова страва. А до всього іншого сам процес не займає багато часу, та й зусиль мінімум. Рекомендую спробувати повторити рецепт в домашніх умовах, він дійсно приголомшливий.
- Форель - 1 штука (достук)
- Пармезан - 150-200 грам
- Дор Блю - 100 грам
- Маслини і оливки - 100 грам (можна вибрати щось одне)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Кріп або розмарин - За смаком
1. Вимийте рибку, видаліть голову і хвіст, акуратно розріжте і дістаньте кісточки і хребет. Вийде філе на шкірці.
2. На деко покладіть лист пергаменту, змастіть його трохи маслом. Натріть на тертці пармезан, викладіть рівним шаром. Для аромату можна додати гілочки зелені (кропу або розмарину, наприклад).
3. Викладіть на сирну подушку форель. Підсолити і поперчіть за смаком. Додавати багато спецій я не раджу.
4. Зверху рибку присипте подрібненою зеленню, маслинами і оливками, а також шматочками Дор блю або іншого сиру за смаком. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте хвилин 35-40.
5. Краса, Чи не справедливість? Акуратно наріжте порційними шматочками і подавайте до столу з овочами або гарніром. Смачного!