Рецепт Форель на сковороді фото

Форель на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Форель
ПП рецепти
На обід, На вечерю, Романтична вечеря
Гарячі страви, Стейк

Цей класичний рецепт форелі на сковороді припаде до душі як витонченим гурманам, так і діловим господаркам, яким не хочеться ускладнювати собі життя довгим стоянням на кухні. Смачно і швидко!

Отже, у вас якимось чином в морозилці виявилися стейки форелі? Не потрібно придумувати велосипед і бояться при цьому своїми кулінарними експериментами зіпсувати не таку вже й дешеву рибу, - вибирайте класичний рецепт форелі на сковороді, і повірте, це як раз той випадок, коли все геніальне - просто.

1. Для початку рибу, звичайно ж, размораживаем, і, якщо необхідно, ділимо на порційні шматки.

2. Натираємо кожен шматочок з усіх боків сіллю, перцем і розмарином. Збризгуємо лимонним соком. Найкраще залишити рибу просочуватися на якийсь час. Займіться поки що приготуванням гарніру, наприклад.

3. Тепер розігріваємо сковороду з оливковою олією, і викладаємо наші шматки риби.

4. Сік, який залишився в мисці, доливаємо до маслу. Смажимо на середньому вогні по 7-8 хвилин з одного боку, а потім з іншого - хвилин так 4-5.

5. Зменшуємо вогонь на плиті до самого маленького, закриваємо наші стейки кришкою, і чекаємо ще 5 хвилин.

Готово! Подаємо нашу рибу з будь-яким гарніром на ваш розсуд, або ж, так би язикати, "в чистому вигляді", прикрасивши, по традиції, шматочками лимона, і окропивши соусом зі сковороди. Сподіваюся, вам такий рецепт приготування форелі на сковороді припаде до душі. Хай щастить!


  • Форель - 600 грам
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - 2 чайних ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
Отже, у вас якимось чином в морозилці виявилися стейки форелі? Не потрібно придумувати велосипед і бояться при цьому своїми кулінарними експериментами зіпсувати не таку вже й дешеву рибу, - вибирайте класичний рецепт форелі на сковороді, і повірте, це як раз той випадок, коли все геніальне - просто.

1. Для початку рибу, звичайно ж, размораживаем, і, якщо необхідно, ділимо на порційні шматки.

2. Натираємо кожен шматочок з усіх боків сіллю, перцем і розмарином. Збризгуємо лимонним соком. Найкраще залишити рибу просочуватися на якийсь час. Займіться поки що приготуванням гарніру, наприклад.

3. Тепер розігріваємо сковороду з оливковою олією, і викладаємо наші шматки риби.

4. Сік, який залишився в мисці, доливаємо до маслу. Смажимо на середньому вогні по 7-8 хвилин з одного боку, а потім з іншого - хвилин так 4-5.

5. Зменшуємо вогонь на плиті до самого маленького, закриваємо наші стейки кришкою, і чекаємо ще 5 хвилин.

Готово! Подаємо нашу рибу з будь-яким гарніром на ваш розсуд, або ж, так би язикати, "в чистому вигляді", прикрасивши, по традиції, шматочками лимона, і окропивши соусом зі сковороди. Сподіваюся, вам такий рецепт приготування форелі на сковороді припаде до душі. Хай щастить!

Схожі рецепти