Форель на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт форелі на сковороді припаде до душі як витонченим гурманам, так і діловим господаркам, яким не хочеться ускладнювати собі життя довгим стоянням на кухні. Смачно і швидко!
Отже, у вас якимось чином в морозилці виявилися стейки форелі? Не потрібно придумувати велосипед і бояться при цьому своїми кулінарними експериментами зіпсувати не таку вже й дешеву рибу, - вибирайте класичний рецепт форелі на сковороді, і повірте, це як раз той випадок, коли все геніальне - просто.
1. Для початку рибу, звичайно ж, размораживаем, і, якщо необхідно, ділимо на порційні шматки.
2. Натираємо кожен шматочок з усіх боків сіллю, перцем і розмарином. Збризгуємо лимонним соком. Найкраще залишити рибу просочуватися на якийсь час. Займіться поки що приготуванням гарніру, наприклад.
3. Тепер розігріваємо сковороду з оливковою олією, і викладаємо наші шматки риби.
4. Сік, який залишився в мисці, доливаємо до маслу. Смажимо на середньому вогні по 7-8 хвилин з одного боку, а потім з іншого - хвилин так 4-5.
5. Зменшуємо вогонь на плиті до самого маленького, закриваємо наші стейки кришкою, і чекаємо ще 5 хвилин.
Готово! Подаємо нашу рибу з будь-яким гарніром на ваш розсуд, або ж, так би язикати, "в чистому вигляді", прикрасивши, по традиції, шматочками лимона, і окропивши соусом зі сковороди. Сподіваюся, вам такий рецепт приготування форелі на сковороді припаде до душі. Хай щастить!
- Форель - 600 грам
- Лимон - 0.5 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Розмарин - 2 чайних ложки
- Перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку рибу, звичайно ж, размораживаем, і, якщо необхідно, ділимо на порційні шматки.
2. Натираємо кожен шматочок з усіх боків сіллю, перцем і розмарином. Збризгуємо лимонним соком. Найкраще залишити рибу просочуватися на якийсь час. Займіться поки що приготуванням гарніру, наприклад.
3. Тепер розігріваємо сковороду з оливковою олією, і викладаємо наші шматки риби.
4. Сік, який залишився в мисці, доливаємо до маслу. Смажимо на середньому вогні по 7-8 хвилин з одного боку, а потім з іншого - хвилин так 4-5.
5. Зменшуємо вогонь на плиті до самого маленького, закриваємо наші стейки кришкою, і чекаємо ще 5 хвилин.
Готово! Подаємо нашу рибу з будь-яким гарніром на ваш розсуд, або ж, так би язикати, "в чистому вигляді", прикрасивши, по традиції, шматочками лимона, і окропивши соусом зі сковороди. Сподіваюся, вам такий рецепт приготування форелі на сковороді припаде до душі. Хай щастить!