Fistashkovaя пасти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви часто готуєте десерти і вам подобається пригощати домашніх смачною випічкою, вам обов'язково знадобиться фісташка паста. Її використовують при приготуванні бісквітів, кремів. Готується просто!
Якщо ви любите готувати різні десерти, в рецептах вам напевно зустрічався такий інгредієнт як фісташка паста. У магазині її знайти не завжди вдається, зате таку пасту дуже легко приготувати вдома. Рецепт приготування фісташкової пасти дуже простий. Для пасти потрібні несолоним фісташки, якщо вони дуже сирі, просушіть їх в духовці. У фісташковий пасту за бажанням можна додавати трохи горіхового масла.
- Fistashki - 100 грам (очищені)
- Мигдаль - 25 грам (очищений)
- Цукрова пудра - 3 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Вода - 1, 5 Ст. Ложки

Якщо у вас неочищений мигдаль, залийте його окропом і через хвилину він легко очиститься від шкірки. Потім горіхи підсушіть на сухій сковороді або в духовці.

Фісташки і мигдаль необхідно змолоти в кавомолці або блендері з цукровою пудрою до стану борошна.

Ось така мука у вас повинна вийти.

Насипаємо в невелику каструльку цукор і додаємо воду. Ставимо на вогонь.

І варимо до закипання і повного розчинення цукру. Ложкою не заважаємо! Перемішуємо погойдуванням каструльки.

Виливаємо гарячий сироп в мисочку з горіховою борошном. Можна додати краплю-дві мигдалевого ароматизатора.

І перемішуємо спочатку ложкою, а потім рукою.

Виходить приблизно 200 грам пасти. Готову фісташковий пасту можна зберігати в морозилці.