Філе окуня
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є бажання побавитися рибою, запеченої в духовці, то придивіться до того, як приготувати філе окуня швидко, використовуючи звичні овочі та соус зі сметани. Дуже смачно!
Перед вами оригінальний рецепт, який дуже просто використовувати на своїй кухні. Для нього не потрібні особливі інгредієнти. Для філе окуня використовується тушкована морквина і соус, який належить самостійно приготувати зі сметани і звичних продуктів. Перш за все це сир і велика кількість часнику. Таке поєднання просочує філе, а після завершення приготування воно покривається апетитною скоринкою розплавився сиру.
- Філе окуня - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Приправа для риби - За смаком
- Суміш свіжомелених перців - За смаком
1. Філе окуня помийте. Просушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматочки. Посоліть і злегка поперчіть. Збризніть невеликою кількістю лимонного соку.
2. Поки просочується філе, помийте і очистіть моркву. Натріть її на крупній тертці і поставте гаситися на сковорідці.
3. У суху тарілку налийте сметану. Потім очистіть часник і дрібно його нарізати. Перекладіть в сметану.
4. Наріжте невеликими кубиками твердий сир, викладіть його до сметани з часником. Потім розбийте яйце і вміст влийте в сметанним суміш.
5. Приправте соус перцем, додайте сік лимона, все ретельно перемішайте.
6. Застелите пергаментом деко. Викладіть на нього шматочки окуня. Поверх кожного шматочка покладіть тушковану моркву, полийте соусом. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. При готовності одразу ж діставайте з духовки. Смачного!