Рецепт Філе червоного окуня в духовці фото

Філе червоного окуня в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морський окунь
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найсмачніше запеченого окуня може бути тільки запечений морський окунь! Приголомшливий рецепт приготування філе червоного окуня в духовці знадобиться любителям смачних рибних страв. Соковита і апетитна риба!

Опис приготування:

Морський окунь має менше кісток, ніж звичайний. У нього ніжне м'ясо, але, на жаль, дуже виражений рибний запах. Щоб перебити його, раджу замаринувати рибу в маринаді з соєвого соусу і імбиру. Імбир намагайтеся вибрати свіжий. Як і рибу. Заморожений окунь теж підійде, але завжди краще взяти свіжу рибу.

Дивіться, як приготувати філе червоного окуня в духовці.

  • Морський окунь - 700 грам
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Імбир - 30 грам
  • Перець чилі - 0, 5 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
філе червоного окуня в духовці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 2
Імбир натріть на тертці, дрібно поріжте часник і перець чилі. Часник можете теж натерти або видавити через чеснокодавку.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 3
Змішайте в мисці імбир, часник, перець, соєвий соус, сік лимона і рослинне масло. У цій суміші будемо маринувати окуня.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 4
Rиbu чистий, видаліть плавники і очистіть від луски. Порада: обмотайте дошку харчовою плівкою, тоді вона не просочиться запахом риби.
Сполучення відділи hrebta, пінцет одружених кістки. До речі, з кісток і хребта можна зварити відмінний рибний суп.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 5
Зробіть один-два надрізи на шкірці риби.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 6
Замаринуйте рибу в маринаді і відправте в холодильник на півгодини.
Духовку розігрійте до 160 градусів і підготуйте форму.
Рибу запікайте хвилин 20, поклавши в форму шкірою вгору. Якщо у вас духовка з грилем, тоді запікайте хвилин 15, потім на 5 хвилин увімкнітьАрхів"Гриль" .
філе червоного окуня в духовці - фото крок 7
Готове філе червоного окуня в духовці подавайте з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре, полив зверху залишками маринаду і посипавши зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти