Рецепт Філе червоного окуня в духовці фото

Філе червоного окуня в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морський окунь
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Найсмачніше запеченого окуня може бути тільки запечений морський окунь! Приголомшливий рецепт приготування філе червоного окуня в духовці знадобиться любителям смачних рибних страв. Соковита і апетитна риба!

Морський окунь має менше кісток, ніж звичайний. У нього ніжне м'ясо, але, на жаль, дуже виражений рибний запах. Щоб перебити його, раджу замаринувати рибу в маринаді з соєвого соусу і імбиру. Імбир намагайтеся вибрати свіжий. Як і рибу. Заморожений окунь теж підійде, але завжди краще взяти свіжу рибу.

Дивіться, як приготувати філе червоного окуня в духовці.

  • Морський окунь - 700 грам
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Імбир - 30 грам
  • Перець чилі - 0, 5 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
філе червоного окуня в духовці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 2
Імбир натріть на тертці, дрібно поріжте часник і перець чилі. Часник можете теж натерти або видавити через чеснокодавку.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 3
Змішайте в мисці імбир, часник, перець, соєвий соус, сік лимона і рослинне масло. У цій суміші будемо маринувати окуня.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 4
Rиbu чистий, видаліть плавники і очистіть від луски. Порада: обмотайте дошку харчовою плівкою, тоді вона не просочиться запахом риби.
Сполучення відділи hrebta, пінцет одружених кістки. До речі, з кісток і хребта можна зварити відмінний рибний суп.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 5
Зробіть один-два надрізи на шкірці риби.
філе червоного окуня в духовці - фото крок 6
Замаринуйте рибу в маринаді і відправте в холодильник на півгодини.
Духовку розігрійте до 160 градусів і підготуйте форму.
Рибу запікайте хвилин 20, поклавши в форму шкірою вгору. Якщо у вас духовка з грилем, тоді запікайте хвилин 15, потім на 5 хвилин увімкнітьАрхів "гриль" .
філе червоного окуня в духовці - фото крок 7
Готове філе червоного окуня в духовці подавайте з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре, полив зверху залишками маринаду і посипавши зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти