Філе окуня в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Моя мультиварка не простоювали без діла, дуже часто використовую її для приготування м'яса, риби, випічки десертів і хліба. Ось сьогодні розповім про рецепт, як приготувати філе окуня в мультиварці.
Рибку в мультиварці можна обсмажити, приготувати на пару (є така функція), відварити. Цього разу буду робити рибу у фользі. Так окунь не втратить свої властивості і приготується у власному соку. До столу рибку подають трохи остигнула, краще з овочевим гарніром, наприклад, з салатом зі свіжих овочів і зелені, а також з відвареною картоплею або пюре.
- Окунь - 1 кілограм
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
1
Вимийте рибку і викладіть на серветку, витріть. Розріжте філе окуня шматочками невеликого розміру.
2
Кожен шматочок з двох сторін посипте сіллю і чорним меленим перцем. Відміряйте кілька відрізів фольги за розміром, щоб вистачило загорнути кожен шматочок.
3
Викладіть в центрі шматочок риби, наріжте лимони часточками і покладіть 1-2 шматочка на рибку, загорніть фольгу.
4
Викладіть рибу в чашу мультиварки, виставите режим «Гасіння» і готуйте близько 30 хвилин, потім розгорніть фольгу і спробуйте рибку на готовність (при необхідності готуйте ще пару хвилин).
5
Дістаньте рибку з мультиварки і розгорніть фольгу, викладіть на блюдо і подавайте з овочевим салатом. Смачного!