Філе окуня на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати філе окуня на сковороді - друга страва, яке готується легко, швидко, подобається і дорослим, і дітям. Буде потрібно всього кілька інгредієнтів і 20 хвилин вашого часу.
Філе риби в клярі зазвичай готують з камбали, але багато видів риби теж підходять, наприклад, лихоманка, палтус, окунь, морський окунь та інші. Можна взяти, як свіжу, так і заморожену рибу.
- Філе окуня - 600 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Молоко - 1/2 склянки
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
1. Приготуйте всі необхідні продукти. Філе окуня промийте, обсушити, занурте спочатку в молоко, потім обваляйте в борошні.
2. Розтопити вершкове масло у великій сковороді і викладіть філе окуня. Обсмажте рибу на середньому вогні, по 5 хвилин з кожного боку.
3. Додати сіль, полийте лимонним соком, посипте дрібно нарізаною петрушкою.
4. Обсмажене філе окуня викладіть на блюдо і подавайте на стіл відразу ж, гарячим. Смачного!