Джем проти застуди
(покроковий рецепт з фото)
Лікуватися смачно - це мистецтво! Хтось лікується таблетками, мазями, хтось медом і малиновим варенням. Я хочу запропонувати Вам варіант варення, яке допоможе полегшити симптоми хвороби.
Це варення не варто робити у великій кількості, так як його без проблем можна приготувати протягом усього року. До складу входять імбир, обкладинка, кардамон і розмарину, які мають лікарські властивості. Якщо не любите яблука, то робіть джем тільки з груш і навпаки. Чи не кладіть багато кориці, вона переб'є всі інші аромати. Коли будете терти імбир, кладіть тільки м'якоть, все жилаві волокна видаляйте. Хай щастить!
- Яблуко - 600 грам
- Груша - 600 грам
- Імбир свіжий - 60 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Розмарин - 2 штуки
- Кардамон - 10 штук
- Обкладинка - За смаком
Підготуйте всі необхідні продукти.
Вимийте яблука і груші, очистіть від серцевини. Наріжте дрібними кубиками.
Додайте тертий імбир.
Натріть цедру лимона, а також вичавіть сік. Додайте до фруктів. Всипте цукор і покладіть спеції.
Перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин після закипання. Розкладіть готовий джем по чистим сухим банкам і дайте охолонути.
Приємного апетиту і не хворійте!