Рецепт Джем кавуновий фото

Джем кавуновий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Солодке, Джеми, Заготовки

Ви пробували коли-небудь варити джем з кавуна? Якщо ще не доводилося, але є бажання, не проходьте повз! Цей рецепт як раз для Вас. Рекомендую простий, апетитний, смачний варіант на замітку!

Вашій увазі представляю покроковий рецепт приготування кавунового джему. Це відмінний шанс зберегти насичений смак річної ягоди! Він відмінно підійде для сніданку або в якості доповнення до десертів, наприклад. Спробувати точно варто!

  • М'якоть кавуна - 2 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
  • Сік лимона або лайма - 1/3 склянки
  • Пектин пиж - 1 штука (з 1 кг пісочний)
джем кавуновий - фото крок 1
1. Наріжте м'якоть кавуна, вичавіть сік з лайма.
джем кавуновий - фото крок 2
2. Видаліть насіння, вичавіть кавуновий сік.
джем кавуновий - фото крок 3
3. З'єднайте сік кавуна, лайма і цукор. Поставте на вогонь. Уварюють на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Додайте пектин, варіть ще хвилин 8.
джем кавуновий - фото крок 4
4. Готовий джем розлийте по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Є такий джем можна відразу після охолодження, також в закатати вигляді він відмінно зберігається до року. Приємного!

Схожі рецепти