Джем кавуновий
(покроковий рецепт з фото)
Ви пробували коли-небудь варити джем з кавуна? Якщо ще не доводилося, але є бажання, не проходьте повз! Цей рецепт як раз для Вас. Рекомендую простий, апетитний, смачний варіант на замітку!
Вашій увазі представляю покроковий рецепт приготування кавунового джему. Це відмінний шанс зберегти насичений смак річної ягоди! Він відмінно підійде для сніданку або в якості доповнення до десертів, наприклад. Спробувати точно варто!
- М'якоть кавуна - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Сік лимона або лайма - 1/3 склянки
- Пектин пиж - 1 штука (з 1 кг пісочний)
1. Наріжте м'якоть кавуна, вичавіть сік з лайма.
2. Видаліть насіння, вичавіть кавуновий сік.
3. З'єднайте сік кавуна, лайма і цукор. Поставте на вогонь. Уварюють на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Додайте пектин, варіть ще хвилин 8.
4. Готовий джем розлийте по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Є такий джем можна відразу після охолодження, також в закатати вигляді він відмінно зберігається до року. Приємного!