Джем кавуновий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ви пробували коли-небудь варити джем з кавуна? Якщо ще не доводилося, але є бажання, не проходьте повз! Цей рецепт як раз для Вас. Рекомендую простий, апетитний, смачний варіант на замітку!
Опис приготування:
Вашій увазі представляю покроковий рецепт приготування кавунового джему. Це відмінний шанс зберегти насичений смак річної ягоди! Він відмінно підійде для сніданку або в якості доповнення до десертів, наприклад. Спробувати точно варто!
- М'якоть кавуна - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Сік лимона або лайма - 1/3 склянки
- Пектин пиж - 1 штука (з 1 кг пісочний)
1. Наріжте м'якоть кавуна, вичавіть сік з лайма.
2. Видаліть насіння, вичавіть кавуновий сік.
3. З'єднайте сік кавуна, лайма і цукор. Поставте на вогонь. Уварюють на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Додайте пектин, варіть ще хвилин 8.
4. Готовий джем розлийте по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Є такий джем можна відразу після охолодження, також в закатати вигляді він відмінно зберігається до року. Приємного!