Дріжджовий рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)
Здобна випічка - завжди ароматна і пишна, пахне домашнім затишком, а якщо це дріжджовий рулет з маком, то її смак просто неповторний. Хочу показати, як приготувати дріжджовий рулет з маком. Пробуйте!
Спекти рулет з маком за цим рецептом зовсім не складно. Єдине, треба почекати, поки підніметься дріжджове тісто. Макова начинка зараз продається вже готова. Але якщо ви любите робити її самостійно, то у вас якраз буде час, поки підходить тісто. Виходить казково смачна випічка, дарує спогади дитинства. Дивіться, як приготувати дріжджовий рулет з маком.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки(2 жовтка - для тіста, 1 яйце - для змазування рулету)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор (пісок) - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Макова начинка - 500 грам (мак + цукор по смак і трохи води)
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Апельсинова цедра - 1 штука
- Ванільний цукор - 10 грам
1. Розітріть з цукром тільки одні жовтки.
2. У цукрово-жовткову суміш покладіть вершкове масло, попередньо його розтопивши, слідом - ванільний цукор. Влийте підігріте молоко. Апельсинову цедру введіть в утворену суміш.
3. Сухі дріжджі всипте до борошна, з'єднайте з іншими компонентами, м'яко вимішують тісто.
4. Коли тісто стане однорідним і еластичним, дайте йому можливість підійти в теплому місці під рушником. Через годину його треба обминути. Після чого знову відставте на півгодини підніматися.
5. Збільшилася в обсязі тісто розрізати на 2 рівні частини (буде 2 рулетка). Розгортаючи кожен пласт, надавайте йому форму прямокутника.
6. Викладіть начинку і розрівняйте по тесту. Сформуйте рулет. Також вступите з другим пластом.
7. Обидва рулету укладіть на промаслений лист. Розмішайте яйце з двома столовими ложками молока. Помастіть рулети. Дайте їм постояти хвилин 25-30.
8. Потім поставте деко в розігріту духовку. Час випікання займе хвилин 40-45, при температурі 200 градусів. Sdobu круто. Ось ви і дізналися, як приготувати дріжджовий рулет з маком. Тепер можна пробувати і приступати до чаювання. Насолоджуйтесь.