Дріжджовий рулет з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам зараз розповісти, як приготувати дріжджовий рулет з горіхами. Він повітряний, дуже смачний і зовсім нескладний у приготуванні. Відмінний варіант домашньої випічки до чаю для дітей і дорослих.
Із вказаної кількості інгредієнтів, необхідних в рецепті приготування дріжджового рулету з горіхами, вийде 5 досить великих штук. Хочете зробити менше, поділіть відповідно продукти. Крім горішків, в начинку можна додати трохи маку або цукатів. Рецепт такого рулету обов'язково потрібно мати в звий кулінарної скарбничці.
- Борошно - 7 склянок
- Цукор - 1 Склянка(+ в начинку)
- Вершкове масло - 250 грам(+ 100 грам в начинку)
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі - 50 грам (свіжі)
- Молоко - 2 склянки(+ 100 мл в начинку)
- Крем - 1 Склянка
- Горіхи - 1 кілограм
- Згущене молоко - 5 Ст. Ложок (або мідь)
1. Молоко поставте на вогонь і прогрійте. Якщо віддаєте перевагу кип'ятити, то доведіть до кипіння і остудіть.
2. Додайте дріжджі і пару ложок цукру. Перемішайте все як слід і залиште на кілька хвилин.
3. Якщо дріжджі хорошої якості і свіжі, вони досить швидко почнуть працювати.
4. Яйця (1 жовток можна відкласти, щоб змащувати рулет), цукор, розтоплене вершкове масло, сметану і сіль збийте до пишності. Ретельно перемішайте. Накрийте плівкою або рушником. Залиште в теплі на пару годин.
5. Коли тісто підійшло перший раз, обомніте його і дайте підійти знову. Розділіть його на 5 однакових частин.
6. Для приготування начинки подрібніть горіхи, додайте цукор за смаком. Якщо використовуєте мед, то можна цукор і не додавати. Влийте розтоплене вершкове масло і згущене молоко. Все як слід перемішайте.
7. Духовку розігрійте до 180 градусів. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її маслом або застеліть пергаментом. Тісто розкачати досить тонко.
8. Ложкою викладіть начинку, розподіліть її рівним шаром. Акуратно згорніть у рулет.
9. Викладіть рулети в форму, змастіть їх збитим жовтком з молоком і відправте в духовку.
10. Ось і весь секрет, як приготувати дріжджовий рулет з горіхами. Запікайте його хвилин 30 до рум'яної скоринки.