Дріжджовий пиріг з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг можна готувати не тільки на бісквітному тесті, але і на дріжджовому. Цей рецепт дуже легкий, а пиріг, приготований за нього, може довго не черствіти завдяки високому кількості горіхів в тесті.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати дріжджовий пиріг з горіхами. Його з легкістю можна назвати і кексом, він виходить дуже м'яким з легким ароматом горіхів. Ви можете використовувати замість родзинок сухофрукти або цукати, а також замінити мигдаль на інші горіхи. Тісто потрібно обов'язково обминути після того, як воно підніметься, щоб пиріг вийшов повітряним. У моїй родині дуже люблять цей пиріг, раджу вам приготувати його за цим рецептом!
- Ізюм - 200 грам
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 500 грам
- Мигдаль подрібнений - 150 грам
- Масло вершкове або маргарин - 250 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі - 15 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1/8 L
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури, борошно необхідно просіяти.
2. Додайте в борошно сіль, подрібнений мигдаль, цукор. Все перемішайте.
3. Додайте розведені в молоці дріжджі.
4. Збийте вінчиком або міксером яйця, надішліть до них сік лимона і цедру. Додайте цю масу до борошна.
5. Додайте вершкове масло і замісити тісто. Можете скористатися міксером з відповідною насадкою.
6. Залиште тісто підходити в теплому місці.
7. Коли тісто перший раз підійде (збільшиться приблизно в 2 рази), додайте в нього родзинки. Перемішайте.
8. Кільцеву форму змастіть жиром і посипте горіхами. Викладіть тісто у форму і дайте йому ще раз підійти і теплому місці. Так воно повинно виглядати перед випіканням.
9. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 75 хвилин. Торт готовий, смачного!