Рецепт Дріжджовий пиріг «троянди» фото

Дріжджовий пиріг «троянди»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Десерти, Пироги

Приготувати пиріг дуже навіть нескладно. Він виходить дуже гарний, а на смак просто принадність.

Кількість порцій: 8
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок (плюс 2-3 столові ложки в начинку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - За смаком
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам (начинка)
  • Джем - 200 грам (начинка)
  • Мак - 6 Ст. Ложок (начинка)
  • Мед - 3 Ст. Ложки (начинка)
дріжджовий пиріг
1. Приготувати тісто. Для опари дріжджі залити теплою водою, перемішати. Через 10-15 хвилин опара підніметься. У великому посуді змішати підігріте молоко, дріжджі сіль, цукор, яйце і масло. Поступово додавати борошно, постійно помішуючи. Борошно додавати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тісто необхідно місити хвилин 15-20. Тільки тоді вийде еластичне і м'яке тісто. Тісто прибрати на 30 хвилин для вистоювання. Мак промити в теплій воді, потім дати їй стекти. У каструлю покласти мак і додати мед. Злегка помішуючи варити близько 5- 8 хвилин.
дріжджовий пиріг
2. Готове тісто розкачати. Лист тесту змастити розтопленим маслом. По всій поверхні намазати джемом і присипати цукром. Мак рівномірно розподілити по листу тесту. Тісто акуратно згорнути рулетом.
дріжджовий пиріг
3. Рулет розрізати на шматочки товщиною 5-6 см. У форму скласти шматки розрізом вгору, нещільно один до одного.
дріжджовий пиріг
4. Пиріг залишити в формі на 20 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікається пиріг 30-40 хвилин. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти