Дріжджовий пиріг «троянди»
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати пиріг дуже навіть нескладно. Він виходить дуже гарний, а на смак просто принадність.
Кількість порцій: 8
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 11 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок (плюс 2-3 столові ложки в начинку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам (начинка)
- Джем - 200 грам (начинка)
- Мак - 6 Ст. Ложок (начинка)
- Мед - 3 Ст. Ложки (начинка)
1. Приготувати тісто. Для опари дріжджі залити теплою водою, перемішати. Через 10-15 хвилин опара підніметься. У великому посуді змішати підігріте молоко, дріжджі сіль, цукор, яйце і масло. Поступово додавати борошно, постійно помішуючи. Борошно додавати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тісто необхідно місити хвилин 15-20. Тільки тоді вийде еластичне і м'яке тісто. Тісто прибрати на 30 хвилин для вистоювання. Мак промити в теплій воді, потім дати їй стекти. У каструлю покласти мак і додати мед. Злегка помішуючи варити близько 5- 8 хвилин.
2. Готове тісто розкачати. Лист тесту змастити розтопленим маслом. По всій поверхні намазати джемом і присипати цукром. Мак рівномірно розподілити по листу тесту. Тісто акуратно згорнути рулетом.
3. Рулет розрізати на шматочки товщиною 5-6 см. У форму скласти шматки розрізом вгору, нещільно один до одного.
4. Пиріг залишити в формі на 20 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікається пиріг 30-40 хвилин. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.