Булочки «троянди» з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, солодка, домашня випічка - це не міф, а реальність. Розповім вам про те, як приготувати булочки «Троянди» з родзинками. Такі можна зробити для зустрічі з друзями або для своєї сім'ї.
Тісто для таких булочок підійде будь-який, його можна зробити самостійно, а можна купити вже готове. Ізюм перед приготуванням можна вимочити в алкоголі, наприклад, в ромі або коньяку. Булочки можна зберігати кілька днів, вони будуть такими ж смачними і м'якими.
- Вершки - 2/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (сухі швидкодіючі)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки
1. У чашу міксера вилийте вершки, молоко, цукор (1/3 склянки), 1 яйце, борошно, дріжджі і сіль, змішайте всі інгредієнти протягом 15 хвилин, потім накрийте тісто рушником і залиште на 1-1, 5 годину. Обімніть тісто руками і розділіть його на 12 частин. Кожну частину розкачати в тонкий овал, посипте корицею, цукром і родзинками.
2. Підверніть краю і скрутіть тісто в рулет.
3. Гострим ножем розрізати рулетик уздовж на 2 частини, НЕ дорізала з одного краю.
4. Переплетіть дві смужки тесту між собою, щоб вийшла спіралька.
5. Сформуйте равлика і виконайте ті ж дії з рештою частинами.
6. Викладіть равлики на деко або в паперову форму для кексів, надішліть на деко.
7. Змішайте яйце зі столовою ложкою молока, змастіть цією сумішшю кожен булочку. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
8. Змішайте столову ложку цукру зі столовою ложкою води і змастіть гарячі булочки з духовки, потім подавайте.