Троянди з картоплі з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте рідних і друзів, приготувавши оригінальний, красивий і смачний гарнір з картоплі до свята. Зробити такі троянди дуже легко, повірте, а інгредієнти для страви доступні в будь-який час року.
Звичайна картопля на гарнір - це так просто і так зазвичай, а на святковий стіл завжди хочеться подати не тільки смачне, але і красиве блюдо. Пропоную приготувати смачні і красиві картопляні троянди. Готуються вони просто, найскладніше в процесі - тонко нарізати картоплю. Ваші гості будуть в захваті від смаку і зовнішнього вигляду страви
- Картопля - 4-5 штук (трохи більше середнього розміру)
- Бекон - 8 штук (тонкі смужки)
- Сир твердий - 30 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Приправа для картоплі - 2-3 Щепоток (приправа без солі! )
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Ось з цих інгредієнтів ми і приготуємо трояндочки. У процесі приготування я додала ще сир. Приправа у мене універсальна, але ви можете використовувати будь-яку.
2. Найголовніше - тонко нарізати кружечками картопля. Товщина - 1, 5-2 мм.
3. Додаємо до картоплі сіль, приправу і мелений чорний перець. Перемішаємо дуже ретельно.
4. Викладаємо на стіл дві смужки бекону з нахлестом. І починаємо викладати кружечки картоплі.
5. Посипаємо натертим на дрібній тертці твердим сиром.
6. І звертаємо ось в таку троянду. На одну квітку потрібно 2 смужки бекону і одна картоплина, дуже легко розрахувати кількість порцій
7. Запікати троянди дуже зручно в формах для кексів. Змащуємо форму рослинним маслом і вставляємо трояндочку.
8. З зовсім маленьких кружечків картоплі я зробила ще дві трояндочки, але тільки з сиром.
9. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 20 хвилин накриваємо фольгою. І через такі 20 хвилин фольгу знімаємо, нехай пелюстки троянд підрум'яняться.
10. Мої трояндочки запікалися 55 хвилин, а ви дивіться по своїй духовці.
11. Сервіруємо і подаємо до столу. Можна просто з овочами, можна з м'ясом.