Рецепт Дріжджовий пиріг на кефірі фото

Дріжджовий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пироги

Цей рецепт прекрасний тим, що тісто для пирога, приготованого по ньому, виходить повітряним, смачним. При цьому його з легкістю можна комбінувати з абсолютно будь-якою начинкою на свій смак.

Як приготувати дріжджовий пиріг на кефірі:

1) Для того, щоб дріжджі піднялися, висипте їх в тепле молоко.

2) розтопіть маргарин. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч, водяну баню або ж просто залишити його на плиті при включеній духовці.

3) Змішайте в глибокому посуді все залишають тесту: збите яйце, мінералку, маргарин, кефір, сметану і дріжджі. Тепер поступово, невеликими порціями, вводите просіяне борошно. Готове тісто не повинно бути занадто щільним і може злегка прилипати до рук.

Накрийте його сухим чистим рушником і залиште для вистоювання в теплому місці хвилин на 30.

4) Через півгодини розділіть тісто на 2 частини: одна повинна бути трохи більша за іншу. Розкачайте більшу частину в млинець, але не дуже тонко, і викладіть у форму для запікання, попередньо змащену маслом або маргарином.

5) На перший пласт викладіть начинку, а зверху прикрийте її другою частиною тіста, також розкатаної в коржик, після чого защипніть краю по периметру.

Верхній шар потрібно проколоти виделкою, зробіть по центру невеликий отвір, щоб волога з начинки могла вільно вийти назовні.

За бажанням верх пирога можна зробити у вигляді решітки або ажурного візерунка, так зазвичай прикрашають випічку з солодкою начинкою.

6) Форму з пирогом поставте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте до готовності. Час випічки безпосередньо залежить від розмірів і товщини пирога.

Судити про те, що пиріг приготувався, можна по рум'яної скоринки, а також по тому, що встромлена в нього зубочистка залишається сухою.

  • Борошно пшеничне - 500-600 грам
  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Маргарин - 125 грам
  • Кефір - 1 Склянка
  • Мінералка сильногазована - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Молоко - 25 мілілітрів
  • Начинка - За смаком (сирна, фруктова, ягідна, м'ясна і ін.)
Як приготувати дріжджовий пиріг на кефірі:

1) Для того, щоб дріжджі піднялися, висипте їх в тепле молоко.

2) розтопіть маргарин. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч, водяну баню або ж просто залишити його на плиті при включеній духовці.

3) Змішайте в глибокому посуді все залишають тесту: збите яйце, мінералку, маргарин, кефір, сметану і дріжджі. Тепер поступово, невеликими порціями, вводите просіяне борошно. Готове тісто не повинно бути занадто щільним і може злегка прилипати до рук.

Накрийте його сухим чистим рушником і залиште для вистоювання в теплому місці хвилин на 30.

4) Через півгодини розділіть тісто на 2 частини: одна повинна бути трохи більша за іншу. Розкачайте більшу частину в млинець, але не дуже тонко, і викладіть у форму для запікання, попередньо змащену маслом або маргарином.

5) На перший пласт викладіть начинку, а зверху прикрийте її другою частиною тіста, також розкатаної в коржик, після чого защипніть краю по периметру.

Верхній шар потрібно проколоти виделкою, зробіть по центру невеликий отвір, щоб волога з начинки могла вільно вийти назовні.

За бажанням верх пирога можна зробити у вигляді решітки або ажурного візерунка, так зазвичай прикрашають випічку з солодкою начинкою.

6) Форму з пирогом поставте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте до готовності. Час випічки безпосередньо залежить від розмірів і товщини пирога.

Судити про те, що пиріг приготувався, можна по рум'яної скоринки, а також по тому, що встромлена в нього зубочистка залишається сухою.

Схожі рецепти