Дріжджовий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт прекрасний тим, що тісто для пирога, приготованого по ньому, виходить повітряним, смачним. При цьому його з легкістю можна комбінувати з абсолютно будь-якою начинкою на свій смак.
Як приготувати дріжджовий пиріг на кефірі:
1) Для того, щоб дріжджі піднялися, висипте їх в тепле молоко.
2) розтопіть маргарин. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч, водяну баню або ж просто залишити його на плиті при включеній духовці.
3) Змішайте в глибокому посуді все залишають тесту: збите яйце, мінералку, маргарин, кефір, сметану і дріжджі. Тепер поступово, невеликими порціями, вводите просіяне борошно. Готове тісто не повинно бути занадто щільним і може злегка прилипати до рук.
Накрийте його сухим чистим рушником і залиште для вистоювання в теплому місці хвилин на 30.
4) Через півгодини розділіть тісто на 2 частини: одна повинна бути трохи більша за іншу. Розкачайте більшу частину в млинець, але не дуже тонко, і викладіть у форму для запікання, попередньо змащену маслом або маргарином.
5) На перший пласт викладіть начинку, а зверху прикрийте її другою частиною тіста, також розкатаної в коржик, після чого защипніть краю по периметру.
Верхній шар потрібно проколоти виделкою, зробіть по центру невеликий отвір, щоб волога з начинки могла вільно вийти назовні.
За бажанням верх пирога можна зробити у вигляді решітки або ажурного візерунка, так зазвичай прикрашають випічку з солодкою начинкою.
6) Форму з пирогом поставте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте до готовності. Час випічки безпосередньо залежить від розмірів і товщини пирога.
Судити про те, що пиріг приготувався, можна по рум'яної скоринки, а також по тому, що встромлена в нього зубочистка залишається сухою.
- Борошно пшеничне - 500-600 грам
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Маргарин - 125 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Мінералка сильногазована - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Молоко - 25 мілілітрів
- Начинка - За смаком (сирна, фруктова, ягідна, м'ясна і ін.)
1) Для того, щоб дріжджі піднялися, висипте їх в тепле молоко.
2) розтопіть маргарин. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч, водяну баню або ж просто залишити його на плиті при включеній духовці.
3) Змішайте в глибокому посуді все залишають тесту: збите яйце, мінералку, маргарин, кефір, сметану і дріжджі. Тепер поступово, невеликими порціями, вводите просіяне борошно. Готове тісто не повинно бути занадто щільним і може злегка прилипати до рук.
Накрийте його сухим чистим рушником і залиште для вистоювання в теплому місці хвилин на 30.
4) Через півгодини розділіть тісто на 2 частини: одна повинна бути трохи більша за іншу. Розкачайте більшу частину в млинець, але не дуже тонко, і викладіть у форму для запікання, попередньо змащену маслом або маргарином.
5) На перший пласт викладіть начинку, а зверху прикрийте її другою частиною тіста, також розкатаної в коржик, після чого защипніть краю по периметру.
Верхній шар потрібно проколоти виделкою, зробіть по центру невеликий отвір, щоб волога з начинки могла вільно вийти назовні.
За бажанням верх пирога можна зробити у вигляді решітки або ажурного візерунка, так зазвичай прикрашають випічку з солодкою начинкою.
6) Форму з пирогом поставте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку, запікайте до готовності. Час випічки безпосередньо залежить від розмірів і товщини пирога.
Судити про те, що пиріг приготувався, можна по рум'яної скоринки, а також по тому, що встромлена в нього зубочистка залишається сухою.