Дріжджовий пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дріжджового пирога з чорницею призначений любителям пишних форм. На дріжджах пиріг виросте, його солодкість відмінно "оттенит" чорнична кислинка. На його приготування піде приблизно півтори години.
Як приготувати дріжджовий пиріг з чорницею?
1. Спочатку треба замістити тісто. Розчиніть дріжджі в теплій воді, перемішайте і залиште на п'ять хвилин. Додайте половину ложечки цукру і знову перемішайте. Потім змішайте зі двома склянками борошна, потримайте в теплі хвилин 10. Закрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 2-3 години в місці, захищеному від протягів.
2. Збийте пару яєць зі склянкою цукру і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте рослинне масло і молоко. Всю цю масу додайте в готову опару і добре перемішайте. Просійте борошно і замісіть тісто. Місити треба до того. Поки тісто не стане м'яким і еластичним.
3. Тісто накрийте рушником - нехай росте. Слідкуйте, щоб не втекло.
4. Підготуйте лист - застелите його пергаментним папером. Тісто розділіть на три шматки - великий для основи, менше - для бортиків і зовсім маленький - для прикраси (робитиме "решітку" зі смужок" .
5. Великий шматок розкачайте і викладіть на деко. За допомогою збитого яйця "приклейте" бортики. Відкладіть на хвилин 20 в сторону під рушник. Потім проткніть виделкою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
6. Промийте і просушіть чорницю, потім перемішайте з цукром (сім столових ложок). Відкладіть третю частину ягід. Частину, що залишилася (велику) частина перемішайте з крохмалем.
7. У сир додайте три столові ложки цукру і гарненько розітріть.
8. З найменшого шматочка тіста зробіть вузькі смужки.
9. На гарячий пиріг розподіліть шаром чорницю з крохмалем, потім сир і - зверху - чорницю з цукром. Решеточкой викладіть смужки тесту і відправляйте запікати на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Дріжджовий пиріг з чорницею готовий! Смачного!
- Борошно - 900-1000 грам
- Чорниця - 700 грам
- Цукор - 400 грам
- Сир - 250 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Спочатку треба замістити тісто. Розчиніть дріжджі в теплій воді, перемішайте і залиште на п'ять хвилин. Додайте половину ложечки цукру і знову перемішайте. Потім змішайте зі двома склянками борошна, потримайте в теплі хвилин 10. Закрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 2-3 години в місці, захищеному від протягів.
2. Збийте пару яєць зі склянкою цукру і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте рослинне масло і молоко. Всю цю масу додайте в готову опару і добре перемішайте. Просійте борошно і замісіть тісто. Місити треба до того. Поки тісто не стане м'яким і еластичним.
3. Тісто накрийте рушником - нехай росте. Слідкуйте, щоб не втекло.
4. Підготуйте лист - застелите його пергаментним папером. Тісто розділіть на три шматки - великий для основи, менше - для бортиків і зовсім маленький - для прикраси (робитиме "решітку" зі смужок" .
5. Великий шматок розкачайте і викладіть на деко. За допомогою збитого яйця "приклейте" бортики. Відкладіть на хвилин 20 в сторону під рушник. Потім проткніть виделкою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
6. Промийте і просушіть чорницю, потім перемішайте з цукром (сім столових ложок). Відкладіть третю частину ягід. Частину, що залишилася (велику) частина перемішайте з крохмалем.
7. У сир додайте три столові ложки цукру і гарненько розітріть.
8. З найменшого шматочка тіста зробіть вузькі смужки.
9. На гарячий пиріг розподіліть шаром чорницю з крохмалем, потім сир і - зверху - чорницю з цукром. Решеточкой викладіть смужки тесту і відправляйте запікати на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Дріжджовий пиріг з чорницею готовий! Смачного!