Рецепт Дріжджовий пиріг з чорницею фото

Дріжджовий пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорниця
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Пироги

Рецепт дріжджового пирога з чорницею призначений любителям пишних форм. На дріжджах пиріг виросте, його солодкість відмінно "оттенит" чорнична кислинка. На його приготування піде приблизно півтори години.

Як приготувати дріжджовий пиріг з чорницею?

1. Спочатку треба замістити тісто. Розчиніть дріжджі в теплій воді, перемішайте і залиште на п'ять хвилин. Додайте половину ложечки цукру і знову перемішайте. Потім змішайте зі двома склянками борошна, потримайте в теплі хвилин 10. Закрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 2-3 години в місці, захищеному від протягів.

2. Збийте пару яєць зі склянкою цукру і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте рослинне масло і молоко. Всю цю масу додайте в готову опару і добре перемішайте. Просійте борошно і замісіть тісто. Місити треба до того. Поки тісто не стане м'яким і еластичним.

3. Тісто накрийте рушником - нехай росте. Слідкуйте, щоб не втекло.

4. Підготуйте лист - застелите його пергаментним папером. Тісто розділіть на три шматки - великий для основи, менше - для бортиків і зовсім маленький - для прикраси (робитиме "решітку" зі смужок" .

5. Великий шматок розкачайте і викладіть на деко. За допомогою збитого яйця "приклейте" бортики. Відкладіть на хвилин 20 в сторону під рушник. Потім проткніть виделкою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

6. Промийте і просушіть чорницю, потім перемішайте з цукром (сім столових ложок). Відкладіть третю частину ягід. Частину, що залишилася (велику) частина перемішайте з крохмалем.

7. У сир додайте три столові ложки цукру і гарненько розітріть.

8. З найменшого шматочка тіста зробіть вузькі смужки.

9. На гарячий пиріг розподіліть шаром чорницю з крохмалем, потім сир і - зверху - чорницю з цукром. Решеточкой викладіть смужки тесту і відправляйте запікати на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Дріжджовий пиріг з чорницею готовий! Смачного!

  • Борошно - 900-1000 грам
  • Чорниця - 700 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Сир - 250 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
Як приготувати дріжджовий пиріг з чорницею?

1. Спочатку треба замістити тісто. Розчиніть дріжджі в теплій воді, перемішайте і залиште на п'ять хвилин. Додайте половину ложечки цукру і знову перемішайте. Потім змішайте зі двома склянками борошна, потримайте в теплі хвилин 10. Закрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 2-3 години в місці, захищеному від протягів.

2. Збийте пару яєць зі склянкою цукру і сіллю. Продовжуючи збивати, додайте рослинне масло і молоко. Всю цю масу додайте в готову опару і добре перемішайте. Просійте борошно і замісіть тісто. Місити треба до того. Поки тісто не стане м'яким і еластичним.

3. Тісто накрийте рушником - нехай росте. Слідкуйте, щоб не втекло.

4. Підготуйте лист - застелите його пергаментним папером. Тісто розділіть на три шматки - великий для основи, менше - для бортиків і зовсім маленький - для прикраси (робитиме "решітку" зі смужок" .

5. Великий шматок розкачайте і викладіть на деко. За допомогою збитого яйця "приклейте" бортики. Відкладіть на хвилин 20 в сторону під рушник. Потім проткніть виделкою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

6. Промийте і просушіть чорницю, потім перемішайте з цукром (сім столових ложок). Відкладіть третю частину ягід. Частину, що залишилася (велику) частина перемішайте з крохмалем.

7. У сир додайте три столові ложки цукру і гарненько розітріть.

8. З найменшого шматочка тіста зробіть вузькі смужки.

9. На гарячий пиріг розподіліть шаром чорницю з крохмалем, потім сир і - зверху - чорницю з цукром. Решеточкой викладіть смужки тесту і відправляйте запікати на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Дріжджовий пиріг з чорницею готовий! Смачного!

Схожі рецепти