Рецепт Дріжджовий пиріг з капустою фото

Дріжджовий пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Приготувати дуже смачний пиріг з капустою не так вже й складно. Усе, що вам знадобиться - це трохи часу і цей чудовий рецепт. А результат виконаної роботи перевершить всі ваші очікування.

Опис приготування:

Вже не знаю у кого як, але в нашій сім'ї пиріг з капусти - це цілий свято душі і тіла, тому робимо ми це чудове блюдо виключно в особливих випадках. А цей чудовий рецепт приготування дріжджового пирога з капустою дістався мені від моєї бабусі, яка була велика майстриня за частиною випічки. Насправді в рецепті немає особливих секретів, і приготувати його легко і просто. Тому не бійтеся, ви без праці впораєтеся з цим завданням, а я вам в цьому допоможу і розповім, як зробити дріжджовий пиріг з капустою в домашніх уязика такої ж смачний, які були раніше пироги, приготовані в сільській печі. Тому збирайте друзів і родичів і влаштуйте собі невеличке свято зі смачною домашньою випічкою.

  • Молоко 3, 6% - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 кілограм(1 склянка - в опару, інша мука для тесту)
  • Дріжджі хлібопекарські сухі - 10 грам
  • Яйце - 5 штук(4 - в тісто, 1 - в начинку)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Маргарин - 100 грам
  • Капуста білокачанна - 500-1500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 1
Отже, в глибоку миску всипаємо борошно і додаємо до неї сухі дріжджі.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 2
Потім вливаємо склянку молока і гарненько перемішуємо. Ставимо миску з опарою в тепле місце без протягів на 1-1, 5 годину.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 3
В окремому посуді розтоплюємо маргарин і даємо йому охолонути.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 4
В іншій мисці змішуємо 4 яйця, цукор і сіль до однорідної маси.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 5
Тим часом наша опара повинна збільшитися в обсязі і покритися бульбашками. Якщо так, то дістаємо її і перемішуємо.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 6
Всипаємо ще один стакан муки і вливаємо остиглий маргарин. Ретельно все перемішуємо.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 7
Тепер нам необхідно замісити тісто, при необхідності можна додати ще борошна. Тісто має бути еластичне і не прилипати до рук. Потім знову відправляємо його на 1-2 години в тепле місце без протягів.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 8
Поки тісто підходить, ми займемося приготуванням начинки. Насамперед дрібно нашаткувати капусту.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 9
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні кубики.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 10
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю кілька хвилин.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 11
Викладаємо на сковороду нарізану капусту і смажимо ще 3-4 хвилини.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 12
Потім розбиваємо на сковороду яйце і ретельно перемішуємо все. Смажимо все разом, поки яйце повністю не приготується.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 13
Тепер дістаємо наше тісто (воно повинно було збільшитися в два рази), викладаємо на стіл, посипаний борошном, і обминали його кілька разів. Потім розділяємо на дві приблизно рівні частини.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 14
Одну частину тонко розгортаємо за допомогою качалки.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 15
В середину коржики викладаємо начинку так, щоб вона не заходила на краю. Тепер ці самі вінця нам необхідно звернути наверх, на начинку.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 16
Другу половину від тесту поділяємо ще на вісім частин.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 17
Робимо з них ось такі нескладні джгути і викладаємо у вигляді плетіння поверх начинки, кінці закріплюємо на краях. Зробити це дуже легко, але виглядає досить ефектно. Розміщуємо наш пиріг в розігріту до 200-220 градусів духовку на півгодини.
дріжджовий пиріг з капустою - фото крок 18
Через 30 хвилин виймаємо пиріг і змащуємо зверху збитим яйцем. Знову ставимо його в духовку і запікаємо ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Тепер наш капустяний пиріг готовий, і ми можемо пригощатися. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти