Рецепт Бісквітний рулет з маком фото

Бісквітний рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Мак
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 11 г. 40 хв.

Якщо ви не знаєте що подати до недільного чаювання, то зверніть увагу на бісквітний рулет з маком. Готується він швидко, але потрібен час для"дозрівання" печиво. Хоча і це не проблема!

Опис приготування:

Щоб рулет дійсно порадував смаком, необхідно витримати час"дозрівання" . Не намагайтеся зняти пергамент з щойно спеченого бісквіта. По перше, він зніметься разом з тестом, по-друге, ви порушите структуру. Якщо у вас немає в наявності повидла або джему, ви цілком можете замінити на згущене молоко, заварний крем або масляний крем, але в тих пропорціях, що і повидло.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно - 1 склянок
  • Розпушувач для тіста - 1/2 чайних ложки
  • Мак - 40 грам
  • Povidlo - 3-4 Ст. Ложок (або джем)
бісквітний рулет з маком - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
бісквітний рулет з маком - фото крок 2
Відокремте яєчні жовтки від білків. Білки приберіть в холодильник. До жовтків додайте цукор і ванілін. Збийте до побіління маси.
бісквітний рулет з маком - фото крок 3
До збитим жовтків з цукром додайте борошно з розпушувачем. Збийте.
бісквітний рулет з маком - фото крок 4
Дістаньте білки з холодильника і збийте в пишну піну.
бісквітний рулет з маком - фото крок 5
З'єднайте обидві маси за допомогою лопатки. Дуже добре умішайте білки в тісто.
бісквітний рулет з маком - фото крок 6
Тісто готове до випічки.
бісквітний рулет з маком - фото крок 7
Застелите форму або деко пергаментом і вильоті тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте бісквіт 15 хвилин.
бісквітний рулет з маком - фото крок 8
Бісквіт готовий.
бісквітний рулет з маком - фото крок 9
Перекладіть бісквіт на рушник і не знімаючи пергаменту туго закрутіть в рулет. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. За часом години на 3.
бісквітний рулет з маком - фото крок 10
Сварите маковую начинку. Подрібніть в кавомолці мак. Переложите в сотейник, залийте 50 мл. Води і проваріть до повного випаровування рідини. Остудіть і змішайте з повидлом.
бісквітний рулет з маком - фото крок 11
Після закінчення часу розгорніть рулет, зніміть пергамент, намажте начинкою.
бісквітний рулет з маком - фото крок 12
Закрутіть знову в рулет, загорніть в пергамент і залиште на 8 годин .
бісквітний рулет з маком - фото крок 13
По закінченню часу, з рулету зніміть пергамент і посипте цукровою пудрою.
бісквітний рулет з маком - фото крок 14
Рулет наріжте порційно і подавайте до столу.
бісквітний рулет з маком - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти