Бісквітний рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте що подати до недільного чаювання, то зверніть увагу на бісквітний рулет з маком. Готується він швидко, але потрібен час для "дозрівання" печиво. Хоча і це не проблема!
Щоб рулет дійсно порадував смаком, необхідно витримати час "дозрівання" . Не намагайтеся зняти пергамент з щойно спеченого бісквіта. По перше, він зніметься разом з тестом, по-друге, ви порушите структуру. Якщо у вас немає в наявності повидла або джему, ви цілком можете замінити на згущене молоко, заварний крем або масляний крем, але в тих пропорціях, що і повидло.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 склянок
- Розпушувач для тіста - 1/2 чайних ложки
- Мак - 40 грам
- Povidlo - 3-4 Ст. Ложок (або джем)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Відокремте яєчні жовтки від білків. Білки приберіть в холодильник. До жовтків додайте цукор і ванілін. Збийте до побіління маси.
До збитим жовтків з цукром додайте борошно з розпушувачем. Збийте.
Дістаньте білки з холодильника і збийте в пишну піну.
З'єднайте обидві маси за допомогою лопатки. Дуже добре умішайте білки в тісто.
Тісто готове до випічки.
Застелите форму або деко пергаментом і вильоті тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте бісквіт 15 хвилин.
Бісквіт готовий.
Перекладіть бісквіт на рушник і не знімаючи пергаменту туго закрутіть в рулет. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. За часом години на 3.
Сварите маковую начинку. Подрібніть в кавомолці мак. Переложите в сотейник, залийте 50 мл. Води і проваріть до повного випаровування рідини. Остудіть і змішайте з повидлом.
Після закінчення часу розгорніть рулет, зніміть пергамент, намажте начинкою.
Закрутіть знову в рулет, загорніть в пергамент і залиште на 8 годин .
По закінченню часу, з рулету зніміть пергамент і посипте цукровою пудрою.
Рулет наріжте порційно і подавайте до столу.
Смачного!