Рулет з лаваша з маком (ледачий штрудель)
(покроковий рецепт з фото)
Лінивий штрудель - лаваш з начинкою з маку, родзинок, меду і лимонної цедри. Приготувати цей чудовий рулет з лаваша не складе великих труднощів. Ось вам новий спосіб використання лаваша.
Я дуже люблю "ледачі" рецепти. Найчастіше до смаку такі страви нітрохи не поступаються оригінальним версіям. Тому раджу, як приготувати рулет з лаваша з маком (ледачий штрудель), витративши мінімум часу і зусиль.
- Лаваш - 2 штуки
- Мак - 2/3 склянки
- Мед - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
1. З'єднайте мед і мак.
2. Залийте родзинки теплою водою, щоб він набряк. Помийте його і підсушіть. Надішліть до маку.
3. Натріть цедру з половини лимона і додайте її в миску з начинкою. Туди ж влийте вершки. Варіть на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
4. Коли начинка охолоне, намажте її на лаваш (кладіть відразу 2 шару лаваша, щоб він не промокав).
5. Поверніть лаваш туго в рулет. Змастіть його і деко олією. Випікайте при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.
6. Нарізайте на порційні шматки, коли рулет охолоне. Ось і все