Рататуй ледачий
(покроковий рецепт з фото)
Просто незрівнянне блюдо з овочів. З цим рецептом ви зможете стати справжнім кухарем і вразити своїх друзів оригінальним рагу.
Лінивий рататуй названий таким, тому що його приготування займає буквально півгодини. В першу чергу очистіть, поріжте кружечками і покладіть в підсолену воду баклажан. Поки він відмочується, поріжте цибулю, часник, кабачок і болгарський перець. Обсмажте баклажан на оливковій олії протягом 3-4 хвилин, потім додайте кабачок, а ще через 3 хвилини - цибуля, часник, порізаний перець і спеції. Перемішайте і обсмажте протягом 2-3 хвилин. Потім додайте томатну пасту і вино. Тушкуйте під кришкою 5 хвилин. Далі додайте в блюдо кілька помідорів чері і відправте в духовку на 10 хвилин під гриль. І після цього можна відразу подавати на стіл. Смачного!
- Баклажан - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор черрі - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 150 грам
- Оливкова олія - 10 грам
- Прованські трави - 5 грам
- Вино червоне сухе - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком