Рецепт Рататуй ледачий фото

Рататуй ледачий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Баклажан, Кабачок
Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Рататуй

Просто незрівнянне блюдо з овочів. З цим рецептом ви зможете стати справжнім кухарем і вразити своїх друзів оригінальним рагу.

Лінивий рататуй названий таким, тому що його приготування займає буквально півгодини. В першу чергу очистіть, поріжте кружечками і покладіть в підсолену воду баклажан. Поки він відмочується, поріжте цибулю, часник, кабачок і болгарський перець. Обсмажте баклажан на оливковій олії протягом 3-4 хвилин, потім додайте кабачок, а ще через 3 хвилини - цибуля, часник, порізаний перець і спеції. Перемішайте і обсмажте протягом 2-3 хвилин. Потім додайте томатну пасту і вино. Тушкуйте під кришкою 5 хвилин. Далі додайте в блюдо кілька помідорів чері і відправте в духовку на 10 хвилин під гриль. І після цього можна відразу подавати на стіл. Смачного!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідор черрі - 4 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 150 грам
  • Оливкова олія - 10 грам
  • Прованські трави - 5 грам
  • Вино червоне сухе - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
рататуй ледачий - фото крок 1
Баклажан очистіть, поріжте кружечками і покладіть в підсолену воду.
рататуй ледачий - фото крок 2
Поріжте цибулю і часник.
рататуй ледачий - фото крок 3
Кабачок наріжте кубиками.
рататуй ледачий - фото крок 4
Обсмажте баклажан на оливковій олії протягом 3-4 хвилин, потім додайте кабачок, а ще через 3 хвилини - цибуля, часник, порізаний перець і спеції. Перемішайте і обсмажте протягом 2-3 хвилин.
рататуй ледачий - фото крок 5
Потім додайте томатну пасту і вино. Протушкувати під кришкою 5 хвилин.
рататуй ледачий - фото крок 6
Далі додайте в блюдо кілька помідорів чері і відправте в духовку на 10 хвилин під гриль. Потім можна подавати на стіл.

Схожі рецепти