Пиріг рибний ледачий
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка господиня хоче побалувати своїх близьких або нежданих гостей смачненьким. Найчастіше випічка стає ідеальним рішенням. Так, пиріг рибний ледачий - то, що потрібно!
Для такого пирога підійде і дріжджове тісто, але тісто на кефірі підходить краще. Маса повинна вийти як густа сметана, а начинку краще помістити всередину. Консерви можна брати будь-які: мандрувати, сардину, сардинеллу і навіть шпроти.
- Борошно - 3 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Рибна консерва - 1 За смаком
1. Відмінний і дуже простий рецепт приготування пирога. В якості начинки будемо використовувати рибні консерви - смачно і недорого.
2. Замішуємо тісто з кефіру, яєць і борошна. Можна додати трохи гашеного оцтом соди або розпушувач, щоб тісто стало м'якше і пишніше. За консистенцією тісто має бути як густа сметана. Форму для запікання потрібно дуже добре змастити маслом, після чого в неї вилити наш тісто.
3. В окремому посуді розм'якшує виделкою консерви, прибравши всі зайві кісточки. Натираємо сир на тертці і змішуємо його з рибою. За смаком можна додати майонез.
4. Викладаємо начинку і заливаємо залишком тесту - так пиріг вийде закритим. Відправляємо в розпечену до 200 градусів духовку і випікаємо при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин.
5. Дістаємо пиріг рибний ледачий в домашніх умовах і подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.