Штрудель з айвою, яблуками і маком
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - австрійська випічка. Тісто у штруделя треба розгортати настільки тонко, щоб через нього можна було читати газету. Такий штрудель ми і приготуємо: з тонким тестом і ароматною начинкою!
Рецепт тіста рекомендую залишити без змін: воно дуже м'яке і зручне в роботі. А в начинку можна додати, наприклад, тільки яблука або додати ще й грушу.
- Борошно - 150 грам (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Вода - 80 мілілітрів (тісто)
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Обкладинка - За смаком (тісто)
- Айва - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Обкладинка - За смаком
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сухарі панірувальні - 4 Ст. Ложки
1. У каструлю налийте молоко, всипте мак і поставте на вогонь. Варіть 5 хвилин, потім остудіть.
2. З'єднайте борошно з сіллю і корицею.
3. Додайте воду і масло.
4. Замісити тісто.
5. Айву і яблуко наріжте кубиком, додайте мак, попередньо замочений і злитий від рідини родзинки, цукор і корицю.
6. Тісто розкачати дуже тонко.
7. Змастіть розтопленим маслом.
8.Посипте сухарями.
9. Викладіть начинку.
10. Звірити в щільний рулет і змастіть розтопленим маслом.
11. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
12. Смачного!