Рецепт Штрудель з маком фото

Штрудель з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Мак
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Струдель

Улюблений десерт родом з дитинства, який багатьом готували бабусі і мами. Це смачне і нескладне блюдо робиться з доступних інгредієнтів. Дізнайтеся і ви, як приготувати штрудель з маком.

Для приготування цієї страви я використовую вже готове тісто, яке придбав в магазині, проте, якщо хочете, щоб рецепт був повністю домашнім, то приготуйте його самостійно. Можна готувати штрудель з дріжджового або листкового тіста. В якості начинки можна додавати до маку горіхи, ягоди, сухофрукти.

  • Дріжджове тісто - 0, 5 кілограма
  • Мак - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
штрудель з маком - фото крок 1
1. Готове тісто размораживаем (якщо необхідно) і розгортаємо на поверхні овальний пласт з невеликим додаванням борошна. Оптимальна товщина становить 1 сантиметр.
штрудель з маком - фото крок 2
2. Сухий мак заливаємо окропом, відправляємо на вогонь і варимо кілька хвилин, після цього проціджуємо через сито і з'єднуємо з цукром. Готову начинку намазуємо на тісто. Загортаємо верхній і нижній край тесту всередину, після цього звертаємо рулет, так начинка залишиться всередині.
штрудель з маком - фото крок 3
3. Готовий рулет відправляємо на деко, присипаний борошном. Розбиваємо в мисочку яйце і збовтуємо його. Змащуємо штрудель яйцем, щоб при запіканні вийшла гарна скоринка.
штрудель з маком - фото крок 4
4. Випікаємо рулет при 200 градусах близько 25-30 хвилин, після чого дістаємо з духовки, охолоджуємо і нарізаємо шматочками. Втім, подати випічку можна і гарячої.

Схожі рецепти