Штрудель з маком
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений десерт родом з дитинства, який багатьом готували бабусі і мами. Це смачне і нескладне блюдо робиться з доступних інгредієнтів. Дізнайтеся і ви, як приготувати штрудель з маком.
Для приготування цієї страви я використовую вже готове тісто, яке придбав в магазині, проте, якщо хочете, щоб рецепт був повністю домашнім, то приготуйте його самостійно. Можна готувати штрудель з дріжджового або листкового тіста. В якості начинки можна додавати до маку горіхи, ягоди, сухофрукти.
- Дріжджове тісто - 0, 5 кілограма
- Мак - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Готове тісто размораживаем (якщо необхідно) і розгортаємо на поверхні овальний пласт з невеликим додаванням борошна. Оптимальна товщина становить 1 сантиметр.
2. Сухий мак заливаємо окропом, відправляємо на вогонь і варимо кілька хвилин, після цього проціджуємо через сито і з'єднуємо з цукром. Готову начинку намазуємо на тісто. Загортаємо верхній і нижній край тесту всередину, після цього звертаємо рулет, так начинка залишиться всередині.
3. Готовий рулет відправляємо на деко, присипаний борошном. Розбиваємо в мисочку яйце і збовтуємо його. Змащуємо штрудель яйцем, щоб при запіканні вийшла гарна скоринка.
4. Випікаємо рулет при 200 градусах близько 25-30 хвилин, після чого дістаємо з духовки, охолоджуємо і нарізаємо шматочками. Втім, подати випічку можна і гарячої.