Великодній рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)
Почастуєте своїх близьких і гостей на світле свято Пасхи не тільки пасками, але і смачним рулетом з маковою начинкою. Всі будуть задоволені!
На Великодній святковий стіл печуть не тільки паски, але і всілякі булочки і рулети. Адже гостей в ці дні у нас буває багато і всіх хочеться смачно нагодувати. Пропоную вам рецепт приготування пасхального рулету з маком. Запевнюю вас, такий рулет з маковою начинкою припаде до смаку всім. Розповідаю, як приготувати великодній рулет з маком.
1. Наливаємо в невелику мисочку півсклянки теплого молока, додаємо ложку цукру і сухі дріжджі. Розмішуємо і ставимо в тепле місце, нехай піднімуться.
2. Просіваємо борошно в миску побільше, в якій будемо робити тісто.
3. Розігріваємо молоко, що залишилося з вершковим маслом, додаємо до нього сіль і 2 ложки цукру. Розчиняємо.
4. Молоко з дріжджами вже піднялося шапочкою, виливаємо його в борошно і додаємо тепле молоко з маслом. Додаємо ванільний цукор і вбиваємо яйця. Не забуваємо, що жовток нам буде потрібен для змащування рулету.
5. Добре вимішуємо тісто. Воно повинно бути гладким, без грудочок і не липнути до рук. Може бути доведеться додати трохи борошна.
6. Викладаємо тісто в миску, накриваємо плівкою або рушником і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
7. Готуємо начинку. Мак заливаємо окропом хвилин на 15-20.
8. Максимально зливаємо воду з маку, додаємо до нього цукор і перекручуємо в м'ясорубці або подрібнюємо блендером.
9. Викладаємо мак в каструлю, додаємо до нього масло і молоко. Розмішуємо і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки масу не стане густою. Потім макову начинку необхідно остудити.
10. Коли наше тісто підійде і збільшиться в об'ємі рази на 3, викладаємо його на стіл, злегка присипаний борошном і обминали.
11. Я поділяю тісто 2 частини, у нас вийде два рулету. Кожну частину розгортаємо в прямокутний пласт, товщиною приблизно 0, 5 см.
12. Викладаємо на тісто макову начинку і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні тіста. Скачує в рулет. Точно так же робимо і другий рулет.
13. Рулети викладаємо на деко, змащуємо жовтком і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Потім знижуємо температуру випічки до 160 градусів, через 10 хвилин - до 140, через 10 хвилин - до 120. Випікаються рулети 30-40 хвилин, все залежить від вашої духовки.
14. Рулети, що охололи змащуємо глазур'ю. Щоб приготувати глазур, зіб'ємо білок з цукровою пудрою.
Великодній рулет можна зробити у вигляді квітки. Для цього необхідно згорнути рулет в кільце і з'єднати його кінці. Зовнішні сторони кільця злегка надрізати ножицями, а потім вже випікати. При подачі на стіл такого рулету, в отвір по центру можна розкласти крашанки.
Світлого вам свята!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 350 мілілітрів(200- в тісто, інше - для начинки)
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 10 Ст. Ложок(3 ложки - в тісто, інше - для начинки)
- Вершкове масло - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в начинку)
- Яйце - 3 штуки(1 жовток - для змазування рулету, 1 білок - для глазурі)
- Мак - 400-500 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для глазурі)
1. Наливаємо в невелику мисочку півсклянки теплого молока, додаємо ложку цукру і сухі дріжджі. Розмішуємо і ставимо в тепле місце, нехай піднімуться.
2. Просіваємо борошно в миску побільше, в якій будемо робити тісто.
3. Розігріваємо молоко, що залишилося з вершковим маслом, додаємо до нього сіль і 2 ложки цукру. Розчиняємо.
4. Молоко з дріжджами вже піднялося шапочкою, виливаємо його в борошно і додаємо тепле молоко з маслом. Додаємо ванільний цукор і вбиваємо яйця. Не забуваємо, що жовток нам буде потрібен для змащування рулету.
5. Добре вимішуємо тісто. Воно повинно бути гладким, без грудочок і не липнути до рук. Може бути доведеться додати трохи борошна.
6. Викладаємо тісто в миску, накриваємо плівкою або рушником і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
7. Готуємо начинку. Мак заливаємо окропом хвилин на 15-20.
8. Максимально зливаємо воду з маку, додаємо до нього цукор і перекручуємо в м'ясорубці або подрібнюємо блендером.
9. Викладаємо мак в каструлю, додаємо до нього масло і молоко. Розмішуємо і варимо на невеликому вогні до тих пір, поки масу не стане густою. Потім макову начинку необхідно остудити.
10. Коли наше тісто підійде і збільшиться в об'ємі рази на 3, викладаємо його на стіл, злегка присипаний борошном і обминали.
11. Я поділяю тісто 2 частини, у нас вийде два рулету. Кожну частину розгортаємо в прямокутний пласт, товщиною приблизно 0, 5 см.
12. Викладаємо на тісто макову начинку і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні тіста. Скачує в рулет. Точно так же робимо і другий рулет.
13. Рулети викладаємо на деко, змащуємо жовтком і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Потім знижуємо температуру випічки до 160 градусів, через 10 хвилин - до 140, через 10 хвилин - до 120. Випікаються рулети 30-40 хвилин, все залежить від вашої духовки.
14. Рулети, що охололи змащуємо глазур'ю. Щоб приготувати глазур, зіб'ємо білок з цукровою пудрою.
Великодній рулет можна зробити у вигляді квітки. Для цього необхідно згорнути рулет в кільце і з'єднати його кінці. Зовнішні сторони кільця злегка надрізати ножицями, а потім вже випікати. При подачі на стіл такого рулету, в отвір по центру можна розкласти крашанки.
Світлого вам свята!