Великодній рулет з горіхами і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не готові обмежуватися тільки пасками на святковому столі, тоді раджу вам придивитися до цього простого і дуже вдалому способу, як приготувати великодній рулет з горіхами і родзинками.
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде два великих рулету, яких вистачить, щоб нагодувати сім'ю і гостей. В даному випадку використовуються тільки волоські горішки, але ви можете додати мигдаль, кешью, лісової, щоб зробити начинку ще більш цікавою. Родзинок трохи, але це на мій смак, ви можете покласти і більше.
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Яйце - 2 штуки(+ 3 жовтка)
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Борошно - 850-950 грам
- Горіхи - 3 склянки
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукор в начинку - За смаком
1. Насамперед займемося тестом. У глибокій мисці збийте 2 яйця і 2 жовтка з цукром. Додайте розтоплене вершкове і рослинне масло, молоко. Все ретельно перемішайте. У глибоку миску просійте борошно з сіллю і додайте дріжджі. Влийте рідкі інгредієнти.
2. Ретельно вимішайте тісто руками, щоб воно було м'яким і еластичним. Борошно краще додавати не відразу всю, а підмішувати в разі потреби.
3. Тісто накрийте плівкою або рушником і залиште в теплі підходити на пару годин. Після першого підходу можна обминути і дати знову підійти.
4. Для начинки горіхи необхідно подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки. Ізюм промийте, залийте окропом на пару хвилин і обсушити добре.
5. Розділіть тісто навпіл і розкачайте тонким шаром. Присипте горішками, розподіліть родзинки і за смаком додайте цукор.
6. Акуратно згорніть пласт тесту рулетом.
7. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і змастіть рулети збитим жовтком. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
8. Випікайте до рум'яності близько 40-50 хвилин.
Перед подачею остудіть трохи.
Смачних вам свят!
Перед подачею остудіть трохи.
Смачних вам свят!