Рулет з родзинками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Який святковий стіл обходиться без солодкого і ароматної випічки? Вона актуальна не тільки на новорічному або різдвяному застілля, але і в звичайні дні. Чудовим доповненням до чаювання стане рулет.
Якщо ви хочете знати, як приготувати рулет з родзинками і горіхами, то просто прочитайте цей рецепт. За давнім переказом, його придумав один монах з Італії, якому улюблена жінка розбила серце. Такий ароматний і святковий рулет підкорить всіх ваших гостей!
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Масло оливкове - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яблуко - 1 штука
- Ізюм - 1 штука
- Інжир - 2 штуки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Вино біле сухе - 1 Ст. Ложка
- Схарная пудра, кардамон, обкладинка - За смаком
У каструльці змішайте півсклянки теплої води і півсклянки олії. Додайте кілька ложок цукрового піску, одну чайну ложку тертої цедри лимона, а також просіяне борошно. Всі інгредієнти перемішайте, замісіть тісто.
Тісто сформуйте в кулю і загорніть в харчову плівку. Покладіть його в холодильник на годинку інший, щоб воно відпочило.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, підготуйте для нього начинку. Для цього подрібніть ножем горіхи (але не в дрібну крихту). Беріть волоські горіхи і мигдаль, вони відмінно поєднуються.
Сухофрукти промийте під водою і залийте окропом. Дайте їм набрякнути. Інжир наріжте на невеликі шматочки.
Додайте до сухофруктів залишки тертої цедри лимона. Також присипте їх меленим кардамоном і корицею. На довершення збризніть начинку сухим вином.
Після того як тісто постоїть в холодильнику належний час, дістаньте його і звільніть від плівки. Розкачайте тісто на робочій поверхні в тонкий пласт (товщиною в кілька міліметрів).
Вимийте і очистіть від шкірки яблуко. Дістаньте з нього серцевину і кісточки. Натріть фрукт на крупній тертці, рівномірно викладіть його на пласт тесту.
Поки яблуко не потемніло, викладіть на нього начинку із сухофруктів і горіхів. Присипте все інгредієнти однією столовою ложкою цукрового піску.
Поверніть тісто з начинкою в рулет так, щоб начинка виявилася усередині. Змастіть деко олією. Покладіть на нього рулет швом вниз. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, випікайте рулет тридцять-сорок хвилин. Готовий рулет остудіть, наріжте і посипте цукровою пудрою.