Пряники з горіхами і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для дітей і дорослих прекрасно підійде цей вельми простий і апетитний варіант приготування пряники з горіхами і родзинками. Ситно, смачно і без зайвого клопоту - то, що треба.
Перед вами пісний варіант, як приготувати пряник з горіхами і родзинками. Ви можете з легкістю використовувати в рецепті вершкове масло замість рослинного, а також яйця. Аромат додадуть ванілін і кориця, але урізноманітнити смакові нотки допоможуть також цитрусові, наприклад. Смачний десерт для всієї родини.
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 0.5 склянки
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін, обкладинка - 1 щіпка
- Мед - 2-3 Ст. Ложок (або кукурудзяний сироп)
1. Для початку з'єднайте сухі інгредієнти: просійте борошно з розпушувачем, додайте цукор і ванілін (корицю, а також інші ароматні спеції, які ви використовуєте в цьому простому рецепті пряники з горіхами і родзинками). В окремій ємності з'єднайте рідкі інгредієнти: воду, рослинна олія, мідь. Горіхи і родзинки присипте ложкою борошна і як слід перемішайте.
2. У мисочці з сухими інгредієнтами зробіть поглиблення, поступово вливайте рідкі. Перемішуйте тісто, щоб воно вийшло однорідним і без грудочок.
3. Духовку розігрійте до 190 градусів. У мисочку викладіть родзинки і горіхи, ще раз ретельно перемішайте.
4. Форму для запікання змастіть трохи маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і розрівняйте верх. Надішліть в духовку. Запікається пряник з горіхами і родзинками в домашніх умовах близько 45 хвилин (час безпосередньо залежить від обраної форми для випічки).
5. Перед подачею пряники остудіть і при бажанні присипте цукровою пудрою, наприклад. Відмінний варіант домашньої випічки, який варто повторити.