Пряники медова з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках найпростішого десерт до чаю не проходьте повз цього варіанту. Хочу запропонувати вам рецепт приготування пряники медової з горіхами і ніжною просоченням з абрикосового джему.
В даному випадку апетитна пряник медова з горіхами в домашніх умовах приготовлена з мигдалем, але ви можете взяти абсолютно будь-які горішки, які вам до смаку. Промащувати джемом зовсім необов'язково, але якщо у вас є час, то від цього випічка тільки виграє.
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Мед - 100-150 грам
- Горішки - 50-100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Спеції - 0.5 чайних ложки (обкладинка, гвоздика, імбир)
1. У глибоку миску вбийте яйце і всипте цукор. Додайте його зовсім небагато, адже основну солодкість додасть мед.
2. Віночком або вилкою збийте трохи.
3. Додайте соду, всипте для аромату корицю, гвоздику або будь-які інші спеції, які вам до душі.
4. Влийте рідкий мед, все як слід перемішайте.
5. Поступово всипати просіяне борошно і замішують однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим, щоб пряник медова з горіхами в домашніх умовах не була щільною.
6. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном (манкою). Розігрійте духовку до 190 градусів.
7. Викладіть тісто.
8. Присипте подрібненими горішками по всій поверхні. Надішліть деко в духовку хвилин на 20.
9. Ось і весь секрет, як приготувати пряник медову з горіхами. Остудіть її трохи.
10. Обережно розріжте навпіл і промажте абрикосовим (або будь-які іншим за смаком) джемом. Накрийте другою половинкою коржа і залиште на годинку.
11. Гострим ножем наріжте порційними шматочками, і можна ставити чайник. Смачного!