Рецепт Баба медова фото

Баба медова
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування баби з медом.

Опис приготування:

Баба - солодка випічка з дріжджового тіста.

Приготування:

Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплого молока або вершків. Довести мед в каструлі до кипіння і зняти піну. Забрати каструлю з вогню, додати вершки, борошно і акуратно перемішати. У вас має вийти не дуже густе тісто. Дати тісту охолонути, поки воно не стане теплим. Додати дріжджову суміш і ретельно перемішати. Накрити тісто кухонним рушником і поставити в тепле місце, щоб тісто збільшилося в об'ємі. Змастити форми для випічки розм'якшеним вершковим маслом і злегка посипати борошном. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити яєчні жовтки з цукром. Додати в тісто топлене і злегка охолоджене вершкове масло, збиті жовтки і сіль. Додати додаткову кількість борошна, якщо це необхідно. Добре вимісити тісто і викласти у форми. Форми повинні бути заповнені наполовину. Випікати до готовності.


  • Борошна - 1 кілограм
  • Меду - 550 грам
  • Дріжджів - 70 грам
  • Вершків - 1 Склянка
  • Яєць, жовтки - 10 штук
  • Цукру - 1/4 склянки
  • Вершкового масла - 400 грам
  • Сіль - За смаком
Баба - солодка випічка з дріжджового тіста.

Приготування:

Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплого молока або вершків. Довести мед в каструлі до кипіння і зняти піну. Забрати каструлю з вогню, додати вершки, борошно і акуратно перемішати. У вас має вийти не дуже густе тісто. Дати тісту охолонути, поки воно не стане теплим. Додати дріжджову суміш і ретельно перемішати. Накрити тісто кухонним рушником і поставити в тепле місце, щоб тісто збільшилося в об'ємі. Змастити форми для випічки розм'якшеним вершковим маслом і злегка посипати борошном. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити яєчні жовтки з цукром. Додати в тісто топлене і злегка охолоджене вершкове масло, збиті жовтки і сіль. Додати додаткову кількість борошна, якщо це необхідно. Добре вимісити тісто і викласти у форми. Форми повинні бути заповнені наполовину. Випікати до готовності.

Схожі рецепти