Ром-баба
(покроковий рецепт з фото)
Роязик баба - дуже смачна випічка, про походження якої точаться суперечки. Її можна купити в магазині, але домашнє виріб все одно смачніше. Є основні принципи її створення, прочитайте про них!
Цей варіант досить цікавий, адже його роблять в хлібопічці великої форми. У Неаполі, в Італії десерт більше нагадує тістечка, а в Польщі і Німеччині він вважається кексом. Але а я ж розповім вам, як приготувати ром-бабу по-домашньому. Обов'язково потрібно зробити роязик просочення і помадку.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 290 грам(200 г - в сироп, 90 г - в тісто)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Ром - 100 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Глазур суха, пакетик - 1 штука
Спочатку необхідно зробити опару. В чашу хлібопічки влийте тепле молоко, 100 г борошна, дріжджі, 1 ст. Ложку сахара. Поставте заміс на 1 час.
Після цього додайте цукор, що залишився для тесту, борошно, яйце, ванілін, родзинки і розтоплене масло. Поставте заміс ще раз, а потім - режим "здоба" .
Приготуйте роязикай сироп. Воду з цукром розчиніть на вогні. Потім влийте до них ром. Швидко перемішайте. Проткніть "бабу" дерев'яною паличкою і влийте в неї отриманий сироп.
Глазур з пакетика приготуйте за інструкцією на упаковці.
Прикрасьте ром-бабу глазур'ю. Приємного чаювання!