Рецепт Ром-баба фото

Ром-баба
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вагітним і годуючим
На полуденок , На святковий стіл
Солодке
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Роязик баба - дуже смачна випічка, про походження якої точаться суперечки. Її можна купити в магазині, але домашнє виріб все одно смачніше. Є основні принципи її створення, прочитайте про них!

Опис приготування:

Цей варіант досить цікавий, адже його роблять в хлібопічці великої форми. У Неаполі, в Італії десерт більше нагадує тістечка, а в Польщі і Німеччині він вважається кексом. Але а я ж розповім вам, як приготувати ром-бабу по-домашньому. Обов'язково потрібно зробити роязик просочення і помадку.

  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 290 грам(200 г - в сироп, 90 г - в тісто)
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Ром - 100 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
  • Глазур суха, пакетик - 1 штука
ром-баба - фото крок 1
Спочатку необхідно зробити опару. В чашу хлібопічки влийте тепле молоко, 100 г борошна, дріжджі, 1 ст. Ложку сахара. Поставте заміс на 1 час.
ром-баба - фото крок 2
Після цього додайте цукор, що залишився для тесту, борошно, яйце, ванілін, родзинки і розтоплене масло. Поставте заміс ще раз, а потім - режим"здоба" .
ром-баба - фото крок 3
Приготуйте роязикай сироп. Воду з цукром розчиніть на вогні. Потім влийте до них ром. Швидко перемішайте. Проткніть"бабу" дерев'яною паличкою і влийте в неї отриманий сироп.
ром-баба - фото крок 4
Глазур з пакетика приготуйте за інструкцією на упаковці.
ром-баба - фото крок 5
Прикрасьте ром-бабу глазур'ю. Приємного чаювання!

Схожі рецепти