РоЯзик баба по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Знайомий з дитинства десерт"роязик баба" можна приготувати вдома, це не складно, правда, приготуйтеся до того, що процес цей буде тривалим, але в кінці вас чекає смачне винагороду за вашу працю.
Опис приготування:
Приготувати"роязик бабу" по-госту досить просто, але затратно по часу. Як її приготувати, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом.
- Борошно - 412 грам(212 грам - в опару, 200 грам - в тісто)
- Вода - 547 мілілітрів(147 мл. - для опари, 240 мл. - для просочення, 160 мл. - для помадки)
- Моментальні сухі дріжджі - 5 грам
- Вершкове масло - 103 грами (жирністю не менше 82, 5%, м'яке)
- Цукор - 845 грам(105 грам - в тісто, 240 грам - для просочення, 500 грам - для помадки)
- Яйце - 3 штуки (дрібні, 2 яйця - в тісто, 1 яйце - для змазування перед випічкою)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Ізюм - 52 грам
- Роязик есенція - 2 краплі
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (для помадки)
Підготуйте всі інгредієнти.
Всипте сухі дріжджі до борошна (212 грам).
Приготування опари. У теплій воді (147 мл.) розмішайте борошно з сухими дріжджами, поставте в тепле місце для бродіння на 3-4 годину.
Промийте і замочіть в теплій воді родзинки.
Підійшла опара.
Перекладіть опару в ємність для замішування тіста, додайте 2 збовтаних дрібних яйця.
Всипте борошно (200 грам), сіль, цукор (105 грам) і ванільний цукор, розмішайте.
Частинами додавайте м'яке вершкове масло, замішуйте міксером або руками.
Вимішуйте тісто до гладкості, хвилин 5-7.
Додайте родзинки і втрутився його в тісто руками.
Накрийте тісто і поставте його для бродіння на 3-4 годину, в процесі бродіння зробіть 1-2 обминання методом"розтягнути і скласти" . Готове тісто має збільшитися в обсязі не менше, чим в 2 рази.
Змастіть обрану вами форму для випічки рослинним або вершковим маслом. Руками відщипувати шматочки тіста, округляйте, сховавши родзинки всередину, щоб він при випічці не горів. Накрийте плівкою, дайте расстойку 60-90 хвилин. Рекомендується заповнювати форму на 1/3.
Після вистоювання змастіть акуратно збовтати яйцем, випікайте при температурі 180 градусів 30-35 хвилин, стежте за готовністю.
Вийміть заготовки з форми після того, як вони охолонуть до кімнатної температури.
Переверніть їх"догори ногами" , щоб вони злегка підсушити.
Зваріть сироп з 240 грам цукру і 240 мл. Води, додайте 1-2 краплі ромової есенції.
Влийте 2 столові ложки рому.
Використовуйте для просочення теплий сироп.
Зубочисткою наколи заготовку в декількох місцях.
Занурте заготовку в сироп на 10 секунд, повертаючи з усіх боків, щоб добре наситити ромової просоченням.
Переверніть підготовлені ромові баби"догори ногами" і займіться приготуванням помадки.
Для приготування помадки всипте цукровий пісок (500 грам) у воду (160-17 мл.), доведіть до кипіння і варіть під кришкою 3 хвилини.
Додайте чайну ложку лимонного соку і ще раз проваріть сироп 5 хвилин.
Поставте сироп в ємність з холодною водою і охолодіть, але не до кінця, а до температури приблизно 45 градусів.
Збийте сироп дерев'яною лопаткою або міксером до побіління, сироп виходить дуже густий, тягучий. Змастіть кулінарної пензлем верх"ромової баби" , дайте помадка застигнути, а"ромової баби" остаточно дозріти.
Тільки через добу ви отримаєте те, заради чого все затівалося, надзвичайно смачні, соковиті"ромові баби" , це просто блаженство! НЕ lenitesy, спробуйте приготувати, ваша сім'я скаже вам величезне спасибі!