Рецепт РоЯзик баба по ГОСТу фото

РоЯзик баба по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 12
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Знайомий з дитинства десерт"роязик баба" можна приготувати вдома, це не складно, правда, приготуйтеся до того, що процес цей буде тривалим, але в кінці вас чекає смачне винагороду за вашу працю.

Опис приготування:

Приготувати"роязик бабу" по-госту досить просто, але затратно по часу. Як її приготувати, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом.

  • Борошно - 412 грам(212 грам - в опару, 200 грам - в тісто)
  • Вода - 547 мілілітрів(147 мл. - для опари, 240 мл. - для просочення, 160 мл. - для помадки)
  • Моментальні сухі дріжджі - 5 грам
  • Вершкове масло - 103 грами (жирністю не менше 82, 5%, м'яке)
  • Цукор - 845 грам(105 грам - в тісто, 240 грам - для просочення, 500 грам - для помадки)
  • Яйце - 3 штуки (дрібні, 2 яйця - в тісто, 1 яйце - для змазування перед випічкою)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Ізюм - 52 грам
  • Роязик есенція - 2 краплі
  • Ром - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка (для помадки)
роязик баба по ГОСТу - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 2
Всипте сухі дріжджі до борошна (212 грам).
роязик баба по ГОСТу - фото крок 3
Приготування опари. У теплій воді (147 мл.) розмішайте борошно з сухими дріжджами, поставте в тепле місце для бродіння на 3-4 годину.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 4
Промийте і замочіть в теплій воді родзинки.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 5
Підійшла опара.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 6
Перекладіть опару в ємність для замішування тіста, додайте 2 збовтаних дрібних яйця.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 7
Всипте борошно (200 грам), сіль, цукор (105 грам) і ванільний цукор, розмішайте.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 8
Частинами додавайте м'яке вершкове масло, замішуйте міксером або руками.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 9
Вимішуйте тісто до гладкості, хвилин 5-7.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 10
Додайте родзинки і втрутився його в тісто руками.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 11
Накрийте тісто і поставте його для бродіння на 3-4 годину, в процесі бродіння зробіть 1-2 обминання методом"розтягнути і скласти" . Готове тісто має збільшитися в обсязі не менше, чим в 2 рази.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 12
Змастіть обрану вами форму для випічки рослинним або вершковим маслом. Руками відщипувати шматочки тіста, округляйте, сховавши родзинки всередину, щоб він при випічці не горів. Накрийте плівкою, дайте расстойку 60-90 хвилин. Рекомендується заповнювати форму на 1/3.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 13
Після вистоювання змастіть акуратно збовтати яйцем, випікайте при температурі 180 градусів 30-35 хвилин, стежте за готовністю.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 14
Вийміть заготовки з форми після того, як вони охолонуть до кімнатної температури.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 15
Переверніть їх"догори ногами" , щоб вони злегка підсушити.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 16
Зваріть сироп з 240 грам цукру і 240 мл. Води, додайте 1-2 краплі ромової есенції.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 17
Влийте 2 столові ложки рому.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 18
Використовуйте для просочення теплий сироп.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 19
Зубочисткою наколи заготовку в декількох місцях.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 20
Занурте заготовку в сироп на 10 секунд, повертаючи з усіх боків, щоб добре наситити ромової просоченням.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 21
Переверніть підготовлені ромові баби"догори ногами" і займіться приготуванням помадки.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 22
Для приготування помадки всипте цукровий пісок (500 грам) у воду (160-17 мл.), доведіть до кипіння і варіть під кришкою 3 хвилини.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 23
Додайте чайну ложку лимонного соку і ще раз проваріть сироп 5 хвилин.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 24
Поставте сироп в ємність з холодною водою і охолодіть, але не до кінця, а до температури приблизно 45 градусів.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 25
Збийте сироп дерев'яною лопаткою або міксером до побіління, сироп виходить дуже густий, тягучий. Змастіть кулінарної пензлем верх"ромової баби" , дайте помадка застигнути, а"ромової баби" остаточно дозріти.
роязик баба по ГОСТу - фото крок 26
Тільки через добу ви отримаєте те, заради чого все затівалося, надзвичайно смачні, соковиті"ромові баби" , це просто блаженство! НЕ lenitesy, спробуйте приготувати, ваша сім'я скаже вам величезне спасибі!

Схожі рецепти