Типу роЯзик баба
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати роязик бабу по ГОСТу досить складно, але тут ви дізнаєтеся кілька секретів, які дозволять вам спекти дивовижно вологий і ароматний кекс за спрощеним рецептом ромової баби.
Щоб відчути смак ромової баби, вам необов'язково готувати її за всіма правилами - ви можете спекти роязикай кекс, який буде відрізнятися від оригінального рецепта хіба що формою. Головним інгредієнтом в такий випічці є ром, коньяк або есенція "ром" - вони створюють приємний аромат кексу. Покрити його можна глазур'ю або розтопленим шоколадом - вибір за вами. Щоб дріжджове тісто добре піднялася, використовуйте теплі інгредієнти. Загалом, обов'язково подивіться, як приготувати типу роязик бабу.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Ром або коньяк - 40-50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 250 грам для просочення)
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Вершкове масло м'яке - 100 грам
- Борошно - 400-430 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукрова пудра - 200 грам
1. Тепле молоко змішайте віночком з дріжджами, цукром, сіллю, ванільним цукром і яйцями. Додайте половину норми просіяного борошна, добре розмішайте віночком, після чого додайте м'яке вершкове масло.
2. Повністю умішайте масло в тісто за допомогою віночка і додайте решту просіяного борошна. Замісити липке тісто. Накрийте його кришкою і залиште в теплому місці для збільшення в об'ємі в три рази.
3. Обімніть тісто і ще раз залиште для вистоювання в теплому місці. Знову злегка обомніте тісто і викладіть в змащену вершковим маслом форму. Дайте тесту піднятися в формі, накривши його рушником.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Повністю остудіть кекс. Приготуйте сироп: цукор з водою доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і варіть 5-7 хвилин.
5. У гарячий сироп додайте ром або коньяк і злегка остудіть. Теплим сиропом полийте остиглий кекс. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте міксером з лимонним соком.
6. Полийте глазур'ю кекс і дайте їй застигнути. Смачного!