Рецепт Типу роЯзик баба фото

Типу роЯзик баба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Молоко
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Кекси

Приготувати роязик бабу по ГОСТу досить складно, але тут ви дізнаєтеся кілька секретів, які дозволять вам спекти дивовижно вологий і ароматний кекс за спрощеним рецептом ромової баби.

Щоб відчути смак ромової баби, вам необов'язково готувати її за всіма правилами - ви можете спекти роязикай кекс, який буде відрізнятися від оригінального рецепта хіба що формою. Головним інгредієнтом в такий випічці є ром, коньяк або есенція "ром" - вони створюють приємний аромат кексу. Покрити його можна глазур'ю або розтопленим шоколадом - вибір за вами. Щоб дріжджове тісто добре піднялася, використовуйте теплі інгредієнти. Загалом, обов'язково подивіться, як приготувати типу роязик бабу.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Ром або коньяк - 40-50 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 250 грам для просочення)
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Вершкове масло м'яке - 100 грам
  • Борошно - 400-430 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 200 грам
типу роязик баба - фото крок 1
1. Тепле молоко змішайте віночком з дріжджами, цукром, сіллю, ванільним цукром і яйцями. Додайте половину норми просіяного борошна, добре розмішайте віночком, після чого додайте м'яке вершкове масло.
типу роязик баба - фото крок 2
2. Повністю умішайте масло в тісто за допомогою віночка і додайте решту просіяного борошна. Замісити липке тісто. Накрийте його кришкою і залиште в теплому місці для збільшення в об'ємі в три рази.
типу роязик баба - фото крок 3
3. Обімніть тісто і ще раз залиште для вистоювання в теплому місці. Знову злегка обомніте тісто і викладіть в змащену вершковим маслом форму. Дайте тесту піднятися в формі, накривши його рушником.
типу роязик баба - фото крок 4
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Повністю остудіть кекс. Приготуйте сироп: цукор з водою доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і варіть 5-7 хвилин.
типу роязик баба - фото крок 5
5. У гарячий сироп додайте ром або коньяк і злегка остудіть. Теплим сиропом полийте остиглий кекс. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте міксером з лимонним соком.
типу роязик баба - фото крок 6
6. Полийте глазур'ю кекс і дайте їй застигнути. Смачного!

Схожі рецепти