Медова сметана
(покроковий рецепт з фото)
Balkaymak (медовая сметана) - це густий, дуже ніжний і смачний десерт казахської кухні. Подають балкаймак гарячим з випічкою або хлібом, а можна остудити і використовувати в якості крему для тортів.
А ви знаєте, як приготувати балкаймак? Це національний казахський десерт, його назва перекладається як "медова сметана" . Дуже смачний і незвичайний балкаймак можна приготувати швидко, а найголовніше - це зовсім нескладно. Подають десерт в гарячому вигляді з випічкою. А ще його можна остудити і використовувати замість крему для тортів.
- Крем 25% - 400 грам
- Мед - 180 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 30 грам
Ось невеликий набір продуктів для приготування смачного десерту балкаймак.
Сметану виливаємо в сотейник і ставимо на водяну баню хвилин на 6-7.
Потім додаємо мед і перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
У невеликому посуді змішаємо молоко і борошно, добре перемішати, щоб не було грудочок.
Потім повільно вливаємо молочно-борошняну суміш в сотейник до сметани і меду і швидко, добре перемішуємо вінчиком.
Коли десерт почав густіти, знімаємо його з парової лазні, він готовий.