Рецепт Медова сметана фото

Медова сметана
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Молочні продукти, Мед
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Десерти

Balkaymak (медовая сметана) - це густий, дуже ніжний і смачний десерт казахської кухні. Подають балкаймак гарячим з випічкою або хлібом, а можна остудити і використовувати в якості крему для тортів.

А ви знаєте, як приготувати балкаймак? Це національний казахський десерт, його назва перекладається як "медова сметана" . Дуже смачний і незвичайний балкаймак можна приготувати швидко, а найголовніше - це зовсім нескладно. Подають десерт в гарячому вигляді з випічкою. А ще його можна остудити і використовувати замість крему для тортів.

  • Крем 25% - 400 грам
  • Мед - 180 грам
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 30 грам
Balkaymak - фото крок 1
Ось невеликий набір продуктів для приготування смачного десерту балкаймак.
Balkaymak - фото крок 2
Сметану виливаємо в сотейник і ставимо на водяну баню хвилин на 6-7.
Balkaymak - фото крок 3
Потім додаємо мед і перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
Balkaymak - фото крок 4
У невеликому посуді змішаємо молоко і борошно, добре перемішати, щоб не було грудочок.
Balkaymak - фото крок 5
Потім повільно вливаємо молочно-борошняну суміш в сотейник до сметани і меду і швидко, добре перемішуємо вінчиком.
Balkaymak - фото крок 6
Коли десерт почав густіти, знімаємо його з парової лазні, він готовий.

Схожі рецепти