Сметана будинку
(покроковий рецепт з фото)
Сметану можна не тільки купити, але і зробити самостійно. Це не тільки смачний молочний продукт, але і відмінна основа для випічки, для десерту, для соусу. Розповім, як приготувати сметану будинку.
Приготування займе не дуже багато часу (близько 1 діб). Потім перекладіть сметану в банку і зберігайте в холодильнику. Використовуйте сметану для перших страв, для салатів, для випічки або для соусу. Використовуйте нежирний кефір і вершки або навпаки, вони вплинуть на жирність сметани.
- Кефір - 1/4 склянки
- Вершки жирні - 500 мілілітрів
1. Візьміть скляну форму (можна банку) і влийте в неї кефір.
2. Перелийте до кефіру густі вершки (не менше 30% жирності), гарненько перемішайте все віночком.
3. Візьміть марлю або натуральну тканину, накрийте їй шийку і перев'яжіть гумкою.
4. Наполягайте вміст при кімнатній температурі (на рівні 26-29 градусів) протягом 24 годин. А якщо в кімнаті занадто тепло, то відправте банку в духовку з включеним світлом.
5. Через необхідний час дістаньте банку. Сметана в ній повинна вийти густа, з приємним кислуватим смаком. Зберігайте її в холодильнику.