Рецепт Сільська сметана фото

Сільська сметана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, По-селянськи

Пропоную вам варіант приготування такого корисного продукту, як сільська сметана! Вона засвоюється організмом людини краще за всіх інших молочних продуктів, приносячи для нього багато користі.

Сметана - неймовірно популярний продукт, який використовується в приготуванні величезної кількості різних страв.

Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. Л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.

Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:

1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.

2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.

3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.

4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!

Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.

Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. К., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.

Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.


  • Вершки 10 % жирності - 500 мілілітрів
  • Крем - 2 Ст. Ложки
Сметана - неймовірно популярний продукт, який використовується в приготуванні величезної кількості різних страв.

Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. Л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.

Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:

1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.

2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.

3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.

4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!

Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.

Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. К., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.

Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.

Схожі рецепти