Сільська сметана
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам варіант приготування такого корисного продукту, як сільська сметана! Вона засвоюється організмом людини краще за всіх інших молочних продуктів, приносячи для нього багато користі.
Сметана - неймовірно популярний продукт, який використовується в приготуванні величезної кількості різних страв.
Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. Л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.
Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:
1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.
2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.
3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.
4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!
Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.
Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. К., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.
Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.
- Вершки 10 % жирності - 500 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. Л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.
Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:
1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.
2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.
3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.
4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!
Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.
Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. К., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.
Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.