Сільська сметана

Сільська сметана
Кількість порцій: 10 — 15 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Пропоную вам варіант приготування такого корисного продукту, як сільська сметана! Вона засвоюється організмом людини краще за всіх інших молочних продуктів, приносячи для нього багато користі.

опис приготування:

Сметана - неймовірно популярний продукт, який використовується в приготуванні величезної кількості різних страв.

Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.

Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:

1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.

2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.

3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.

4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!

Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.

Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. к., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.

Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.


  • вершки 10 % жирності— 500 мілілітрів
  • крем— 2 Ст. ложки
Сметана - неймовірно популярний продукт, який використовується в приготуванні величезної кількості різних страв.

Щоб перевірити, хороша чи сметана, просто розчиніть її (досить 1 немає. л.) в склянці гарячої води, якщо після розчинення осаду немає - продукт якісний.

Тепер я розповім вам, як приготувати сільську сметану будинку:

1. Вершки кімнатної температури налийте в скляну банку, додайте в них сметану. Перемішайте до однорідності.

2. Банку накрийте не надто тугий капроновою кришкою або рушником.

3. Залиште цю суміш постояти при температурі 18-20 градусів 24-36 годин для скисання. Час скисання може змінюватися в залежності від температури вершків і навколишнього середовища, через добу можете перевірити. Якщо вершки ще не прокисли, залиште їх постояти ще кілька годин.

4. Коли вершки скиснуть, накрийте їх капроновою кришкою і поставте в холодильник на 1-2 дня. Поки сметана варто в холодильнику, заважати її не можна, інакше вона може не загуснути! Смачна і корисна сільська сметана готова!

Сільську сметану можна готувати як на вершках 10 % і більше жирності, так і на сільському (жирному) молоці.

Дуже важливо не перетримати продукт і вчасно поставити його в холодильник, т. к., якщо вершки перекиснути - вони залишаться рідкими і сметана не вийде.

Наступного разу, коли захочете зробити сільську сметану, Користуйтесь сметану з попереднього приготування (перший раз можна взяти сметану гарної якості, куплену в магазині). Замість сметани можна використовувати кисле молоко з сільського молока або спеціальну закваску, яку можна купити в магазині.

Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Медова сметана

Медова сметана

Balkaymak (медовая сметана) - це густий, дуже ніжний і смачний десерт казахської кухні. Подають балкаймак гарячим з випічкою або хлібом, а можна остудити і використовувати в якості крему для тортів. опис приготування: А ви знаєте, як приготувати балкаймак? Це національний казахський десерт, йо...

читати далі
Домашня сметана з вершків

Домашня сметана з вершків

Домашня сметана з вершків дуже ніжна і смачна. Вона легко засвоюється організмом людини і приносить йому чимало користі. Спробуйте приготувати цей чудо-продукт самостійно, це дуже просто! опис приготування: Домашню сметану з вершків можна використовувати для приготування різних страв, вона пра...

читати далі
Сметана будинку

Сметана будинку

Сметану можна не тільки купити, але і зробити самостійно. Це не тільки смачний молочний продукт, але і відмінна основа для випічки, для десерту, для соусу. розповім, як приготувати сметану будинку. опис приготування: Приготування займе не дуже багато часу (близько 1 діб). Потім перекладіть сме...

читати далі
Сметана з кефіру

Сметана з кефіру

Мало хто господині знають, як приготувати сметану з кефіру. Це дуже просто, доступно і не вимагає ніяких особливих зусиль. Беріть на замітку цей рецепт, можливо, вам коли-небудь стане в нагоді опис приготування: Ідеальний варіант, звичайно, використовувати домашній кефір, але цілком підійде і ...

читати далі
Аджика сільська (соус до м'яса)

Аджика сільська (соус до м'яса)

Навіть якщо ви майстерно готуєте соуси до м'яса, подивіться, як приготувати аджику сільську (соус до м'яса). помідори, часник, солодкий і гострий перець і овочі - і це лише менша частина інгредієнтів. опис приготування: Аджика готується дуже просто: досить лише очистити всі інгредієнти від кіс...

читати далі