Рецепт Сметана домашня фото

Сметана домашня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сметана - відмінний молочний продукт, її широко застосовують в кулінарії у всьому світі. Приготувати сметану самостійно зовсім нескладно. Вершки, лимонний сік і молоко - і домашня сметана готова.

Опис приготування:

Ложечка сметани в борщ або до вареників - це шалено смачно. В дитинстві, коли проводила літо у бабусі, домашня сметана була постійно на столі. Зараз знайти домашню сметану в великому мегаполісі непросто, тому я готую її самостійно. І сьогодні розповім, як приготувати сметану домашню на своїй кухні.

  • Вершки - 240 грам
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки (можна замінити оцтом)
  • Молоко - 60 грам
1
У банку влийте вершки, лимонний сік і додайте молоко.
2
Щільно накрийте марлею і залиште на добу при кімнатній температурі для сквашування.
3
Відкрийте банку, гарненько перемішайте до однорідності і накрийте кришкою.
4
Сметана зберігається в холодильнику до 2 тижнів. Виходить трохи рідкуватий, так що можна додати загущувач, якщо любите більш густу сметану.

Схожі рецепти