Домашня сметана з вершків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Домашня сметана з вершків дуже ніжна і смачна. Вона легко засвоюється організмом людини і приносить йому чимало користі. Спробуйте приготувати цей чудо-продукт самостійно, це дуже просто!
Опис приготування:
Домашню сметану з вершків можна використовувати для приготування різних страв, вона практично не відрізняється від якісної сметани, купленої в магазині, але виходить значно дешевше.
Вершки для приготування сметани краще взяти натуральні. Підійдуть з жирністю 10% і вище. Не використовуйте ультрапастеризоване або стерилізовані! У них немає мікроорганізмів, необхідних для скисання, і сметана з таких вершків не вийде.
Якщо вам припав до смаку даний рецепт, врахуйте, що для приготування наступної порції домашньої сметани з вершків, краще використовувати пару ложок самостійно приготовленого продукту, а не куплену в магазині сметану.
- Вершки 15% - 500 мілілітрів (натуральні або пастеризовані )
- Крем - 2 Ст. Ложки
1. У півлітрову скляну банку влийте частина вершків, додайте сметану і ретельно вимішайте все до однорідної консистенції.
2. Долийте інші вершки, перемішайте. Накрийте банку паперовій або бавовняної серветкою і залиште в темному теплому місці приблизно на добу (або поки маса не загусне).
3. Далі поставте банку в холодильник ще на добу. Перемішувати сметану під час приготування не потрібно! Інакше вона не загусне і залишиться рідкою.
4. Після закінчення відведеного часу домашня сметана з вершків буде готова! Вона має щільну однорідну текстуру і чудовий смак. Смачного!